Најновије

ЕВО ЧИМЕ СЕ ПУТИН ХВАЛИО У КИНИ: И Србија заинтересована!

Руски председник Владимир Путин каже је да је око 50 земаља из Европе, Азије и латинске Америке заинтересовано за сарадњу са Евроазијском економском унијом.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

- У току су преговори о трговинском споразуму и економској сарадњи са Кином, о слободној трговини са Израелом, као и споразуми о покретању консултација са Србијом, Египтом, Ираном, Индијом и Сингапуром - рекао је Путин на једној од сесија у оквиру самита "Један појас, један пут" у Пекингу.
Према његовим речима, разговара се о такозваном великом евроазијском партнерству које подразумева мултилатералну сарадњу са земљама ЕАЕУ, Шангајском организацијом за сарадњу и Асоцијацијом земаља југоисточне Азије. 
- То би значило да се створи систем за поједностављење билатералних и мултилатералних уговора у областима као што су царина, санитарне и фитосанитарне контроле, инвестиције, заштити права интелектуалне својине - рекао је Путин. 
Руски председник истакао је да је развој таквог партнерства дугачак и брижљив процес који захтева "различите дубине, брзину и ниво интеграције", као и да је веома важно спровести тај посао, јер на крају он ће омогућити формирање економског простора од Атлантског до Пацифичког океана. 
Према Путину, Русија велику пажњу поклања развоју ЕАЕУ, а претходних година та организација је озбиљно напредовала и ојачала заједничко тржиште. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како се Путин обрачунава са корумпираним олигарсима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА