Најновије

ПОШТЕДИТЕ НАС ВАШЕГ МУЗИЧКОГ УКУСА: Естрадни маг објаснио како победити на Евровизији, а његов предлог певача ће вас шокирати! (ВИДЕО)

Познати хрватски естрадни менаџер и пи-ар стратег Ведран Струкар, који, осим с Нивес Целзијус, сарађује и са Дином Мерлином, Лепом Бреном, те бендом Барабе, послао је отворено писмо ХРТ-у, односно објавио статус упућен ХРТ-у на свом Фејсбук профилу. Критике које је изнео у првом делу писма на рачун Хрватске телевизије, у потпуности се могу преписати и на РТС и оне који одлучују о српском представнику. Како знамо, српски представник Тијана Богићевић је прошла катастрофално, управо зато јер није поштовано оно што је навео Струкар за хрватског представника који је прошао много боље.

Тијана Богићевић, српска представница на Евровизији, која се није пласирала ни на финално вече (фото: Јутјуб принтскрин)

Подсетимо, пре саме финалне вечери, Струкар је проценио како, иако Жак има одличну песму и изванредне вокалне способности, Хрватска неће однети победу из једног разлога: 'само зато јер нема пројектне стратегије нити јасно артикулисане ПР вредности како би бројни европски медији у томе пронашли кеч за додатну промоцију и погуранац. А без тога - све је узалудно. Штета! Недостаје му геније у тиму, као што је колега Саша Мирковић, који је пре тачно десет година целој Европи показао како се талентом и креативним идејама с практично непостојећим буџетом може доћи до победе (тада је на Евросонгу у Хелсинкију у Финској тријумфовала Србија, а представљала ју је Марија Шерифовић)'.
Данас се, мотовисан задњим порукама с националне телевизије, одакле поручују да се јаве они који мисле да знају боље - Струкар одважио надлежнима за пројекат Евросонг, послати рецепт за успех.

Његово отворено писмо преносимо у целости:
ОТВОРЕНО ПИСМО ХРТ-у
Поштовани!
Мотивисан Вашим врлудањем задњих година око избора песме и извођача који ће нас представљати на Евросонгу и Вашим саркастичним позивом "ако неко има нешто паметније да то и предложи" након 20-годишњег медијског искуства у шоу бизнису, слободан сам Вам саветовати следеће. 
Пре него што предложим две конкретне ПР стратегије за које сматрам да нас могу пласирати у сам врх Евросонга догодине, ево неколико нужних предуслова. 
Песма. Песма је један од кључних фактора и треба бити лако памтљива и енергична како би већ након првог слушања публици широм Европе ушла у ухо. Уопште нам није потребан помпезан извођач који се на Евросонгу жели доказати да зна да пева него извођач коректних гласовних могућности који нас у лајв изведби неће осрамотити, али и који има снажну харизму и делује симпатично у непосредном контакту. На тој позорници конкуренција се међусобно коље већ деценијама, делегације користе бројне адуте и трикове како би се наметнули публици у те три минуте и заиста нема потребе за филозофирањем што често задње године слушамо с наше "далековиднице". 
Аутори. Зашто потцењујемо домаће ауторе? Хрватска има толико сјајних и плодних композитора, текстописаца, продуцената, аранжера, а нашим представницима и "изборницима" на ХРТ-у задњих година домаћи аутори су сметња уместо да буду партнери те их отворено шиканирају. Синергија у екипи тиме би била пуно већа. Поштедите нас властитог музичког укуса и поштујте трендове које воли публика како у земљи, тако и у целој регији и Европи. Нема никад успеха ако игноришете укус публике.
Новац. Средства која ХРТ користи за наше учествовање на Евросонгу не треба трошити да службена делегација Евросонг користи као годишњи одмор за себе, своје пријатеље и породицу, него да се средства уместо на репрезентацију за себе по најскупљим рестораним и хотелима за њих саме, наменски троше за што квалитетнији и атрактивнији видео спот, медијску промоцију те сценски наступ. Жалосно је да се више новаца троши како би се на Евросонгу проводиле жене, деца, бабе и стричеви и/или остали који с наступом немају везе уместо да се та средства улажу у продукцију извођача.
Ако се буду поштовали горе наведени предлози, ево и две конкретне ПР стратегије у којима хрватски представник, апсолутно тврдим, догодине неће силазити с насловница светских медија и тиме нас у старту учинити фаворитима. А као што сви јако добро знамо, онај ко се међу првима прометне у фаворита, прва три места на кладионицама, дословно увек на крају побеђује.
1. ИВО ЈОСИПОВИЋ И АНДРЕА ШУШЊАРА
Бивши хрватски председник професионални је музичар, пијаниста и композитор. Никад на Евровизији није наступао неки државник. То је већ потпуни куриозитет који ће привући максималну пажњу. Замислите сад Мистер президента Јосиповића на клавиру и слатку Андреу стилизовану као Мерилин Монро у љубавној балади. Нема медија у Европи који их неће упоређивати с Џеј Еф Кејом и Мерилин; да не говоримо о медијској хистерији која ће доминирати ако се креативно доради њихов сценски наступ о чему можемо накнадно дискутовати. Песма мора бити љубавне тематике јер би искорак у другом правцу срушио комплетну слику.
2. СЕСТРА ДИЈАНА ЛОНЧАРЕК & ЦО.
Овај славуј из Велике Пачетине, уверио сам се лично, има такву заразну позитивну харизму да је не можете не обожавати већ приликом упознавања. Часна сестра Дијана сјајно пева, фантастично је талентована за плес и глуму и њен ангажман заиста би могао бити пун погодак. Замислите сада да јој на сцени придружимо пратеће вокале још пет различитих етничких порекла и да наступе с моћном, плесном енергичном песмом, радног наслова, примера ради, "Love is all around us". Подразумева се да би такав наступ неодољиво подсећао на Вупи Голдберг и филм "Часне сестре наступају", али то нам заправо само олакшава посао. Наша часна сестра Дијана с још пет пратећих вокала (црнкиња, муслиманка, Азијаткиња, итд..) послала би у свет врло јасну слику толеранције коју Евросонг толико промовише. Немојте заборавити и афинитете евровизијске публике која од памтивека увек издашно својим гласовима награђује такве екперименте. Верујем да се и наш добри и симпатични папа Фрањо не би могао не огласити на ову слатку музичку причу и зато већ сутра можете планирати Евросонг у Хрватској 2019. године. 
Пре коментарисања, молим двапут прочитајте пост. Хвала на пажњи. Извор: jutarnji.hr, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жак Хоудек Тијана Богићевић
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА