Најновије

СИЛА СЕ БУДИ: Погледајте како ће бити ојачана руска пацифичка флота!

Пацифичка флота Русије ускоро ће добити три нове корвете, саопштило је Министарство одбране Русије на Дан Пацифичке флоте који се обележава у недељу.

Брод руске пацифичке флоте (Фото: Јутјуб)

- У приморској фабрици изводе се финални тестови корвете ’Савршени‘, а у блиској будућности за њом ће у састав флоте ући и корвете ’Громки‘ и ’Херој Русије Циденжапов‘ - наводи се у саопштењу.
Министарство је подсетило да су у последњих неколико година у флоту укључене нуклеарне балистичке ракетне крстарице „Александар Невски“ и „Владимир Мономах“, десантни брод „Иван Карцов“, реморкер „Александар Пискунов“, два противдиверзантска брода типа „Грачонок“ и више бродова за подршку, међу којима спасилачки брод „Игор Белоусов“ са јединственом опремом.
- Наставља се истраживање и развој потенцијалних локација за базирање флоте. Тренутно се завршава припрема за другу јединствену научно-истраживачку експедицију Министарства одбране и Руског географског друштва на острва Курилског архипелага Матуа, која ће се одржати у периоду од јуна до септембра 2017. године - саопштило је руско министарство.
Истовремено су обалски делови флоте добили ракетне системе „Бал“, а као замену система противваздушне одбране С-300 дошао је ракетни систем С-400 „Тријумф“. Поморска авијација у Приморју и на Камчатки допуњена је модернизованим противподморничким авионима Ил-38Н и хеликоптерима Ка-29. 
- Летњи период обуке који почиње 1. јуна биће за флоту једнако напет. Посада ће морати да покаже своје знање у десетинама великих вежби, између осталог и међународним, као и да настави да обавља задатке борбене дужности у светском океану - закључује се у  саопштењу Министарства. Погледајте ОВДЕ како су ирачки војници отворили ватру на америчке авионе. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа руска пацифичка флота:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА