Најновије

Шта се догађа са корисницима Теленор и Вип, након што је угашен сигнал на КиМ?

Обе компаније, и "Теленор" и "Вип", искључиле су своје сигнале 1. маја на подручју КиМ. То је предвиђено договором Београда и Приштине о примени Споразума о телекомуникацијама, према којем дозволу за пословање на територији КиМ има само МТС д.о.о., фирма-ћерка фирма "Телекома Србије".

Телеком Србија (Фото: mts.rs)

Корисници мобилне телефоније на Косову и Метохији неће осећати последице због прекидања емитовања сигнала "Теленора" и "Випа" на овом подручју, што је део споразума Београда и Приштине. Грађани с пребивалиштем на КиМ моћи ће да користе картице МТС-а, јединог оператера с дозволом за рад у овој покрајини. Сви остали у мрежи "Теленора" и "Випа" приликом путовања на Косово користиће своје телефоне без икаквих промена и нових трошкова.
- И приватним и бизнис корисницима "Теленора" који су резиденти на територији АП Косово и Метохија омогућен је прелазак у МТС, који је једини оператер са дозволом за пословање на овој територији - речено у "Теленору". - Унапред смо контактирали са свим својим корисницима који су резиденти на територији АП КиМ и упознали их са детаљима у вези са што бржим и лакшим преласком у МТС.
У овој компанији истичу да, у тренутку када корисници резиденти АП Косова и Метохије пређу у МТС, комплетну подршку, која укључује и испостављање рачуна, преузима та компанија.
- Сви остали "Теленорови" корисници, уколико путују на Косово, моћи ће да користе саобраћај под непромењеним условима, што је део договора ове компаније са МТС-ом - истичу у "Теленору".
Компанија "Вип", пак, међу корисницима нема грађане с пријављеним пребивалиштем на територији КиМ.
- Стога сви "Випови" корисници настављају да користе наше услуге под истим условима као и до сада. То подразумева исти префикс, број, цене, тарифе и подршку путем корисничког сервиса - наводе у компанији "Вип мобајл".
Према споразуму из Брисела, МТС д.о.о. регистрован је 12. октобра 2015. године, а лиценце за фиксне и мобилне услуге су активне од 15. децембра 2016. године.
Прочитајте ОВДЕ и зашто Марко Ђурић каже да велику одговорност за сва дешавања на КиМ сноси међународна заједница. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сазнајте нешто корисно помоћу кампање "Бираш како комуницираш"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА