Најновије

ВУЧИЋ: Дођите на прославу, видећете ракете које "драматично мењају курс"

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да ће Србија наставити да улаже у своју војску и да ће она бити само фактор одвраћања.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић ће сутра присуствовати прослави Дана Војске Србије, Дана победе и Дана Европе која ће се одржати у Никинцима.
Тамо ће бити одржана вежба "Челик 2017" на којој ће, како је рекао Вучић за ТВ Прва, Војска Србије показати сва расположива "моћна средства" која поседује, али и много новина.
Премијер је позвао грађане да сутра погледају војну вежбу у Никинцима.
"Људи су говорили да се ништа не дешава у војсци, али дешава се то да више немају оне грозне чизме које смо у ЈНА носили 1988-1989, већ сви имају два-три пара, имају и резервне униформе, до тога да ће ове године имати драстично веће плате него што су икада имали", рекао је Вучић.
Истакао је и да ће ове године бити примљено још 1.300 војника и подофицира, али и да смо успели да развијемо "алас ракете", на основу разговора са шеиком Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном.
"То ће сутра људи видети на гађању, такозване вођене ракете које драматично мењају курс и иду ка циљу којем ви управљате, видећете на гађању од 10 до 12 километара, али ми то спремамо за гађање од 50 километара. Онда можете да мислите колико снажнији и моћнији постајемо", рекао је Вучић.
Прочитајте ОВДЕ  шта ће све војска Србије показати на вежби "Челик 2017" на Дан Победе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о плановима у вези са опремањем војске Србије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА