Најновије

БЛИЦКРИГ У ДАРАЈИ: Сиријска армија ослободила трећину кључног насеља! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија и њени савезници у великом су налету кроз урбану средину Дараје, где против себе имају удружене терористе сиријске Ал Каиде и "побуњеничке" коалиције, на овом фронту састављене од преко 50 организација.

Дараја (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Након што су током претходна два дана ослободили око трећине насеља Ал Назин у југозападној покрајинској престоници Дараји, припадници Сиријске арапске армије наставили су напредовње према главном штабу сиријске ал Каиде у том граду. Продор оклопних и пешадијских јединица у великој мери олакшало је дејство артиљеријско-ракетних и ваздухопловних јединица, које већ девет дана непрестано ударају по терористичким положајима у Ал Назину и Ал Баладу. Са друге стране, припадници тзв. "Слободне сиријске армије", који на фрону у Дараји ратују раме уз раме са сиријском ал Каидом испалили су ракете "град" на авио базу Марџ ал Рахил, а током претходна два дана извели су и велики број других гранатирања из одмазде због губитка положаја у Дараји.

Тигрове снаге на северу Сирије, осим борбе са Исламском државом, приморане су и да острпе оружане провокације нервозних Курда. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА