Најновије

КАТАР ПОЧЕО ДА ПЛАЋА: У јеку кризе купује од САД борбене авионе за 12 милијарди долара!

Министар одбране САД Џејмс Матис и његов катарски колега Халид ал Атија потписали су споразум вредан 12 милијарди долара о продаји Катару борбених авиона америчке производње Ф-15, саопштио је Пентагон.
Споразум је потписан у јеку кризе у Заливу, пошто су суседи Катара оптужили ту земљу да подржава тероризам и са њом прекинули дипломатске односе.
Пентагон је у саопштењу навео да ће Катар, са овом куповином у вредности од 12 милијарди долара, добити "последњу реч технологије" и да ће се повећати "безбедносна сарадња између САД и Катара".
Матис и Атија су разговарали и о питањима која представљају предмет забринутости обе земље, укључујући и Исламску државу и "важност деескалације тензија како би сви партнери у Заливу могли да се усредсреде на наредне кораке ка испуњењу заједничких циљева".
Пентагон није изнео детаље о продаји Ф-15, али Блумберг наводи да је у питању 36 авиона. Финансирање терориста је смао повод, а шта се стварно крије иза изолације Катара читајте ОВДЕ.  Извор: Курир, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички Ф-15 се борио против српског МиГ-29 током рата 1999. године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА