Најновије

ЖИВЕЋЕМО У СИМУЛАЦИЈИ: Асанж открива језиве планове програмирања људских мозгова! (ВИДЕО)

Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж, предвиђа предстојећи дистопијски свет у којем људска перцепција неће моћи да се носи са пропагандом коју ће да контролише вештачка интелигенција.

Асанж (фото: Јутјуб принтскрин)

Будућност ће се, сматра Асанж који је говорио о претњама вештачке интелигенције у Лондону, веома разликовати од оне коју предвиђају творци вештачке интелигенције, у којој људи живе у нирвани. Како је рекао, доћи ће време када ће она бити коришћена да прилагођава схватања.
- Замислите "Дејли мејл" који пише само вештачка интелигенција, како би то изгледало када би на целом свету постојао само тај лист? У то ће се "Фејсбук" и "Твитер" претворити - рекао је Асанж.
Асанж је упитан да ли ће вештачка интелигенција и виртуелна реалност да учине друштво рањивим и аполитички расположеним, на шта је одговорио да хоће.
- Наравно да може да се утиче на нас, али не видим то као главни проблем. Људи су увек били под утицајем софистицираних производа, информација и искустава. Технологија само увећава моћ способности пројектовања у ум - рекао је Асанж.
Оно што ће бити најутицајније, сматра Асанж, је када програми вештачке интелигенције почну да прикупљају сав материјал претраге на интернету, и почне да предвиђа по 20-30 корака унапред. Људи неће моћи да прате све што се буде дешавало.
- Знам из извора из Силицијумске долине да научници тамо верују да ће ускоро моћи да направе вештачку интелигенцију тако моћну, и то брзо, да ће људи моћи да дигитализују своје мозгове, аплоудују их на вештачку интелигенцију и живе вечно у симулацији, и тако достићи бесмртност. То је нешто попут религије за атеисте. И када смо већ у симулацији, зашто не испрограмирати бесконачне журке са сексом и дрогама - додао је Асанж, преноси "РТ".
Он је закључио да је нормална перцепција, коју би неко имао о свом послу, замењена овим "смешним, квази-религијским моделом, да ће све водити ка нирвани". Ако често играте квизове на Фејсбуку, треба да се озбиљно забринете, ОВДЕ сазнајте зашто. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА