Најновије

АМЕРИКАНЦИ, КУРДИ И ТЕРОРИСТИ ИМАЈУ ЧЕГА ДА СЕ ПЛАШЕ: Тигрови покренули офанзиву дуж пута за Раку! (ФОТО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) покренула је рано јутрос офанзиву дуж аутопута Итрија-Рака.

Тигрови у новој офанзиви (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Офанзиву са западне стране предводе Тигрове снаге, које су претходних дана водиле борбе против терориста Исламске државе, али и курдског СДФ-а, за превласт у нафтом богатом делу југозапада покрајине Рака. Према извештају ратног репортера либанско-сиријске агенције Ал Масдар, Тугрове снаге, које су у продор кренуле из града Ресафа, већ у првим налетима нанеле су тешке губитке терористима. Како наводе извори са фронта, само током преподневних часова уништено је или заробљено најмање 9 тенкова ИД-а, и сви су евидентирани овим фотографијама.




Након чишћења непуних 40 киломерата аутопута, очекује се да ће терористи, као што је то у сличним ситуацијама био случај до сад, напустити окружено подручје северно од саобраћајнице. 
Овакав развој ситуације, осим што би у потпуности осигурао северни део пута према Алепу (Канасир), омогућио би Тигровим снагама сигурну позадину за даљи напредак према истоку и осовини Рака-Деир Ез Зор.

Ипак, извештај Ал Масдара о покретању напада из Ресафе, у благој је супротности са нареченим циљем Тгрових снага о чишћењу западног дела саобраћајнице, пошто се градић, у ком се налази важно раскршће, налази на истоку ослобођеног дела аутопута. Вероватније је да су симултано покренуте акције сиријских снага и из правца Итрије, те да се елитна јединица већ упутила према епицентру Исламске државе и америчких операција у Сирији - Раки.  Да подсетимо, на овом делу фронт америчка Коалиција недавно је оборила сиријски војни авион, након чега је дошло до нове ескалације војно-дипломатских односа Русије и САД-а, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Акције Тигрових снага на југу Раке, забележене камером РТ-а:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА