Најновије

БРИТАНЦИ НЕ ДОЛАЗЕ НА ИНАУГУРАЦИЈУ: Џонсон послао јасну поруку Вучићу!

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку министра спољних послова Велике Британије Бориса Џонсона, у којој му он поново честита на победи на на председничким изборима и упућује најлепше жеље за вечерашњу свечаност инаугурације.

Борис Џонсон (Фото: Синхуа)

– Дозволите ми да Вам још једном честитам на успеху на недавним председничким изборима и упутим најлепше жеље за свечаност која ће бити приређена у петак. Веома ми је жао што нећу бити у прилици да дођем у Београд да славим са Вама – пише у честитки.
Џонсон је изразио уверење да ће билатерални односи Србије и Велике Британије наставити да иду узлазном путањом за време Вучићевог председничког мандата, наводи се у саопштењу прдседникове Службе за сарадњу с медијима.
Он је, такође, указао да нас 180. годишњица дипломатских односа између двеју земаља подсећа колико су продубљене и садржајне везе Србије и Уједињеног Краљевства, које ће, како се нада, наставити да се негују и продубљују у наредним годинама и деценијама.
– Посвећени смо томе да са Вама радимо како бисмо допринели већем економском просперитету, стабилности и сарадњи широм региона. Градимо снажна, позитивна партнерства која ће подржати будућност Србије, омогућити реформе и постарати се да заједно будемо бољи у суочавању са заједничким безбедносним изазовима попут екстремизма, илегалних миграција и организованог криминала – истиче се у Џонсоновој честитки.
Шеф британске дипломатије је указао да су, са тим у вези, Вучићево лидерство и подршка Самиту о Западном Балкану 2018, који је планиран да се одржи код нас, веома су важни.
Унапред се радујемо блиској сарадњи са Вама и Владом Србије по свим овим питањима, додао је он.
– На крају, желео бих да Вам захвалим на саучешћу и солидарности после недавних стравичних дешавања у Манчестеру и Лондону. Поздрављам Вашу сарадњу и веома ми је драго што смо једни уз друге у суочавању са тероризмом и његовом искорењивању – навео је Џонсон. ОВДЕ можете да погледате строга правила протокола током инаугурације. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Британци коментарисали српско оклопно возило "Лазар 3":
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА