Најновије

Ф-35 "УТИШАО" КРИТИЧАРЕ: Амерички авион најновије генерације показао зубе! (ВИДЕО)

Оспоравани и проблематични вишенаменски борбени авион америчке авијације Ф-35, коначно је оправдао стотине милијарди долара уложених у овај пројекат и, барем за сада, утишао критике.

Ф35 (Фото: Јутјуб)

Ф-35А је први пут полетео 2006. године, а након година развоја, тестирања и више од 400 милијарди долара које су досад укупно утрошене у програм, 2015. године је Ф-35Б ушао у састав Морнаричке пешадије САД-а, док је годину дана касније Ф-35А ушао у састав Ваздушних снага Америке, а касније и неких других држава попут Израела и Аустралије.
Али, пут према оперативној способности био је посут проблемима и прекорачењем ионако мегаломанског буџета - људи у "Локхид Мартину" су тако морали да решавају проблеме са пожарима на моторима, рушењем софтwера, а недавно се појавио и проблем с доводом кисеоника због којег је приземљена ескадрила у Аризони.
Ове недеље је Ф-35 добио нову прилику да утиша део критика демонстрацијом на "Париз Ер Шоу" који традиционално окупља велики број произвођача и потенцијалних купаца из света цивилне и војне авиоиндустрије. Тако је у понедељак пред окупљеним посетиоцима и камерама Ф-35А пружио ретки увид у део својих могућности.
- Након 10 година од првог лета, искористићемо прву могућност да демонстрирамо могућности и маневарске способности Ф-35 и срушићемо године дезинформација о способностима овог авиона - рекао је тест-пилот "Локид Мартина" Били Флин пре полетања. Погледајте ОВДЕ како су Швеђани подлегли притиску због "Искандера". Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА