Најновије

ЗАКУВАЛО СЕ: Амерички пилоти три пута тражили дозволу за обарање сиријских авиона!

Амерички пилоти су у јуну три пута тражили дозволу за обарање сиријских авиона, саопштио је амерички генерал Чарлс Коркоран порталу „Милитери”. Пилоти су се позивали на самоодбрану.

Амерички авиони (Фото: defense.gov)

- Покушавам да смањимо напетост. Овде смо да се боримо против ИД-а, али ћемо штитити наше снаге од оних који се боре на страни сиријског режима - обећао је Коркоран.
Коркоран није искључио да ће овакви инциденти бити све чешћи. Што више ИД буде губио позиције, САД, Дамаск и Москва ће радити у истом ваздушном простору.
Он је саопштио да у случајевима када коалиција наноси ударе сиријској авијацији, „авијација без заштите” — транспорти авиони и танкери — напуштају ваздушни простор јер не знају како ће реаговати Русија и Сирија.
Амерички авион је 18. јуна у провинцији Рака оборио сиријског ловца Су-22. Два дана касније коалиција је оборила сиријски дрон, иранске производње „Шахед-129“. Руско Министарство иностраних послова је акције коалиције назвало „војном агресијом против Сирије“. У Дамаску су изјавили да је Су-22 учествовао у операцији против ИД-а и оптужио САД и њихове савезнике да коорднирају акције са милитантима. Погледајте ОВДЕ због чега се Венецуела налази на ивици грађанског рата. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је израелски авион оборен изнад Голанске висоравни:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА