Најновије

КРЕМЉ ОШТРО: Погледајте шта је Песков рекао о сведочењу Комија

Портпарол руског председника Владимира Путина Дмитриј Песков рекао је да Кремљ није посебно заинтересован за сведочење бившег шефа ФБИ Џејмса Комија у Сенату.

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

Он је додао да Русија има сопствену међународну агенду, преноси Тас.
- Самит шефова држава Ссангајске организације за сарадњу који се данас и сутра одржава у Астани нас много више интересује - рекао је Песков.
Тас наводи да ће Путин по доласку у казахстанску престоницу одржати састанак са кинеским председником Сијем Дјинпингом. 
Пошто данас америчке телевизијске мреже неће емитовати редовни програм током сведочења о руском мешању у председничке изборе у САД бившег директора ФБИ Џејмса Комија у Сенату, Американци тешко да ће моћи да пропусте то сведочење, наводи АП. 
Наводи се да Си-Ен-Ен данима држи "сат који одбројава" време до почетка дуго очекиваног појављивања Комија пред сенатским Комитетом за обавештајне послове, које се пореди са ранијим сведочењима у Конгресу, попут оног у афери "Вотергејт". 
- Ово је један од оних тренутака када би већи део земље могао да пожели да застане и погледа то - каже Нора О'Донел, део "Си-Би-Есове" тројке новинара који ће пратити Комијево сведочење. 
АП наводи да ће ово бити прво његово појављивање у јавности од када га је председник САД Доналд Трамп отпустио прошлог месеца. Наводи се да ће "Си-Би-Ес" као и остале ТВ мреже преносити прво Комијеве речи, а потом и питања која ће му упућивати сенатори. 
Челник демократа у Комитету за обавештајне послове америчког Сената Марк Ворнер изјавио је данас да се у изјави коју је отпуштени директор ФБИ Џејмс Коми предао том комитету уочи сведочења наводи да је председник САД Доналд Трамп изгледа претио Комију да ће остати без посла. 
Ројтерс, који је имао увид у текст уводне речи којом ће се Ворнер данас обратити комитету, преноси да је он навео да је Трамп од Комија затражио прекид истраге против својег високог саветника, чиме је прекршио прецизно дефинисане смернице чији је циљ спречавање политичког уплитања у истраге ФБИ. 
- Сведочење господина Комија које је предато за данашње саслушање је узнемирујуће - наводи се у тексту обраћања Ворнера. Погледајте ОВДЕ каква казна у Црној Гори чека свакога ко увреди НАТО. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде како се Путин обрачунава са корупцијом:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА