Најновије

Бакир претио Србији, а Чанак и Чеда га подржали аплаузом (ВИДЕО)

Бакир Изетбеговић, лидер СДА и члан Председништва БиХ, још једном је јуче позвао Србију да призна наводни геноцид у Сребреници и чак затражио од међународне заједнице да казни Србе уколико наставе са "негирањем геноцида"!?!

Бакир прети Србији (Фото: Јутјуб)

Изетбеговић је у говору на помену жртвама у спомен-комплексу у Поточарима рекао да је време да Србија, зарад боље будућности, оптужи саму себе за геноцид!?!
Он је од међународне заједнице затражио да Србима "одржи лекцију" како би се спречило понављање Сребренице.
Ову отворену Изетбеговићеву провокацију здушно су подржали Саша Јанковић, Чедомир Јовановић и Ненад Чанак, који су присуствовали помену.

'Најдубља рана'

Изетбеговић је поручио да је Сребреница "најдубља бошњачка рана" која никада неће бити заборављена.
- Срби морају да престану да негирају геноцид у Сребреници ради будућности свих нас. Од међународне заједнице истина захтева лекције како би се спречиле неке будуће Сребренице. Од борбе за истину и правду никад нећемо одустати. Садашње време захтева да се говори онима који још нису разумели застрашујућу поруку геноцида. Шта се овде десило 1995. добро је познато. Одреди смрти Младића и Караџића сломили су отпор бранилаца, желећи да на овом простору затру постојање једног народа. Шта су скривили мучки побијени мушкарци, старци, људи који су дали животе, остаће тајна заувек скривена у душама починилаца... - рекао је Изетбеговић, а Јанковић, Чеда и Чанак су то поздравили аплаузом.
Иван Костић, председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону, каже да Изетбеговић само наставља "неоосманску експанзионистичку политику свога оца Алије".
- Сребреница је производ медијске манипулације Сарајева и западних центара моћи којом Србима треба наметнути колективну кривицу за ратове деведесетих година. Тиме се жели сакрити стварни геноцид над Србима у НДХ и страшни злочини који су почињени над Србима током ратова деведесетих. Решење јесте да се у парламенту донесе декларација о геноциду српског, јеврејског и ромског народа у НДХ, коју би требало доставити и УН. А политичари попут Јовановића, Чанка и осталих морали би да одговарају за антиуставно деловање... - подвлачи Костић.

Вређање жртава

Миодраг Линта, председник Савеза Срба из региона, истиче да српски "промотери геноцида" над Бошњацима нису свесни да чине огромну штету процесу помирења.
- Политика која нема исти однос према ратним злочинима, која оптужује само једну страну и не поштује жртве, само производи напетост и неповерење. На челу тих "промотера геноцида" у Србији је Саша Јанковић, који је прихватио лажну тезу бошњачких политичара и дела међународне заједнице. Апсурдно је упоређивати геноцид који су Срби, Роми и Јевреји доживели у Јасеновцу са злочином у Сребреници. Јанковић тиме вређа све Србе, а пре свега српске жртве у Подрињу које су страдале од кољача Насера Орића - закључује Линта. Када ће Вучић покренути велики дијалог о КиМ погледјте ОВДЕ.
Извор: Инфомер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чедомир Јовановић: Сребреница је наша срамота и грех 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА