Најновије

ЈЕЗИВО: Готовина и Маркач праве војску Косова?!

„То се све ради под покровитељством НАТО. Интересантно је да су у буџету Косова за ову годину предвиђена финансијска средства за набавку наоружања”, каже Дрецун.

Злочинац Готовина (Фото: Јутјуб)

Хрватски генерали Анте Готовина и Младен Маркач помоћи ће формирању, али и обуци војске Косова, и само чекају да Рамуш Харадинај буде изабран за премијера такозване републике Косово како би му предали планове и нацрте по којима је Фрањо Туђман формирао чувене „зенге” (ЗНГ).
Према сазнањима нашег листа, хрватски генерали Готовина и Маркач, који су командовали акцијом „Олуја”, у којој је убијено 2.000 и протерано више од 250.000 Срба, са садашњим претендентима на власт у Приштини, а некадашњим ратним шефовима ОВК већ неколико месеци припремају детаљни оперативни план за формирање војске Косова.
- Чека се само формирање владе и промоција Харадинаја у премијера. Новац је већ сакупљен и наоружавање јединица неће бити никакав проблем. План је да Готовина и Маркач саветодавно обуче Албанце да војску формирају на основама на каквим је формирана и некадашња Туђманова војска. Тако ћемо имати ситуацију да и Харадинај добије неку врсту својих „зенги” - каже саговорник.
За овај прљави посао, како каже наш саговорник, Готовини је, наводно, из црног фонда већ исплаћено 500.000 евра у кешу.
- Албанци су са Готовином ступили у контакт преко Агима Чекуа, бившег припадника хрватских „зенги”, и команданата ОВК... Хашим Тачи је издвојио велике паре да би ангажовао Готовину, врло је озбиљно схватио читаву ствар и очигледно му се прилично жури. Готовина је званично у Приштини боравио само једном, али незванично је већ десетак пута долазио на КиМ, док се о Маркачевим посетама за сада ништа не зна - каже саговорник.
Колико су Харадинај и Тачи решени да направе војску по узору на хрватску, најбоље говоре речи Рамуша одмах по пуштању на слободу из француског затвора.
- Косовски Албанци траба да се угледају на Хрвате кад је реч о односу према Србима - рекао је он.
Милован Дрецун потврђује наша сазнаја о умешаности Готовине и Маркача у формирање косовске војске и додаје да и официри НАТО већ дуже време припремају комплетну организациону структуру и кадар те будуће формације на Косову.
- То се све ради под покровитељством НАТО. Интересантно је да су у буџету Косова за ову годину предвиђена финансијска средства за набавку пет хеликоптера за ту формацију и тешко наоружање. Предвиђено је чак да у тој војсци постоје снаге за брза реаговања. Већ је припремљена комплетна структура формације, ради се уигравање људи који ће бити на командним позицијама. Ако би Хрватска ту добила неку улогу, могуће је да буду ангажовани Готовина и неки други - каже Дрецун. Погледајте ОВДЕ шта је Лазански рекао о операцији "Олуја". Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је слављено у Хрватској када је ослобођен Готовина:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА