Најновије

ТЕНЗИЈЕ У СНС: "Изјава Зоране Михајловић..."

Председница Скупштине Маја Гојковић изјавила је да није разумела изјаву министарке саобраћаја Зоране Михајловић о транскрипту интервјуа Ане Брнабић.

Зорана Михајловић (Фото: ЈуТјуб)

На питање како коментарише случај са стенограмима премијеркиног интервјуа Блумбергу и реакцију из СНС, а која је стигла од министарке Зоране Михајловић, Гојковић је рекла:
"То није била реакција из СНС, то је била лична изјава министарке саобраћаја. Не знам како то да коментаришем. Некоме је то послужило за спин да би напао премијерку ко зна из којих интереса. Можда ја нисам довољно политички вична да бих схватила зашто је Ана Брнабић сада била мета свеукупних напада". 
Маја Гојковић је у СНС чланица Председништва, док је Зорана Михајловић потпредседница странке. 
Транскрипт интервјуа Ане Брнабић Блумбергу је дат руском амбасадору Александру Чепурину, како је речено, да би се разјаснила наводна изјава премијерке о избору између Русије и ЕУ. Потпредседница владе Зорана Михајловић је потом да је можда требало да чланови владе добију транскрипт. 
Маја Гојковић, која је и чланица Председништва СНС наводи да јој је "жао што насупрот томе није било коментара на некоректност појединих медија који су искористили слику разговора са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином, на којој Брнабић прима честитку од руског премијера Медведева и захваљује се на томе, желећи да лажно прикажу да она нешто уручује". 
- Та тема као да је требало да сакрије чињеницу да се нешто друго и крупно дешава у држави, да се 50 дана врши невероватна хајка и медијски линч од стране Курира на председника државе и да се преко тога покушава срозати углед читаве државе - додала је. 
- Али лично изјаву министарке саобраћаја нисам разумела. Најважније је да ни један председсник политичке странке, која подржава Владу Србије, није нешто слично изјавио - рекла је председница парламента Србије.

"Вучић да остане на челу СНС"

Осим тога, Маја Гојковић је навела да је њен лични став да председник Србије Александар Вучић треба да остане на челу СНС, као и да СНС даје искрену подршку председници Владе Србије Ани Брнабић, "јер јој је Србија на првом месту". 
- Ми сви дајемо заиста искрену подршку премијерки Ани Брнабић, јер она не размишља о интересима ни левих, ни десних, ни једне ни друге велике силе, него је њој Србија на првом месту и то је оно што је најважније. СНС апсолутно стоји иза њеног избора - рекла је Гојковић у интервју за новосадски "Дневник". 
Председница Скупштине је истакла да ће влада коју Брнабић води наставити континуитет владе на чијем челу је био Александар Вучић - спровођење унутрашњих реформи, пре свега у економском смислу и спољно – политичких приоритета, што је и наглашено у ескпозеу који је изнела у Парламенту. 
Најавила је и састанак са премијерком на коме ће се договорити о сарадњи Владе и Парламента. 
- Она је нестраначка личност и тиме је Скупштина само добила на значају. А у свим парламентарним државама снагу вам даје већина у Скупштини, која вас подржава, тако да ће она, и ту ништа није спорно, спроводити политику владајуће већине која јој је дала поверење. Знам да је Ани Брнабић Србија на првом месту и она ће такву политику и водити - рекла је Гојковић наводећи да је Вучић изабрао најбоље решење у актуелном политичком тренутку. 
На питање шта мисли о захтеву опозиције да Вучић треба да оде са места председника СНС, сада када је председник Србије, Гојковић поручује: 
"Нека они себи изаберу председника кога год хоће. Њима се не мешам, само не могу да испратим када је био Пајтић, када Шутановац, када Мићуновић. СНС је себи изабрала председника и то је Александар Вучић". 
Гојковић, која је и чланица Председништва СНС, нагласила је да је њен став да он треба да остане на месту председника СНС, без обзира на квалитете многих њених колега из Председништва и шире и додала: 
- Захваљујући њему имамо овакав страначки успех и захваљујући њему смо ту где јесмо. Искрено, полемисаћемо о тој његовој одлуци да се на конгресу 2019. не кандидује за председника СНС - рекла је Гојковић. 
Упитана како гледа на тврдње опозиције да је Вучић и премијер и шеф државе, Гојковић одговара да "опозиција очигледно не зна шта ће више", али и да би више поштовала чланове појединих опозиционих странака "када би се се залагали за поштовање закона и плаћање пореза", али да они уместо тога "у медијској хајци таблоида, који не плаћа порез, разапињу председника државе својим измшљотинама и најгором и најбестијалнијом хајком". Погледајте ОВДЕ како је Радуловић оптужио Јанковића и Јеремића. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како се Зорана изнервира приликом обиласка градилишта:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА