Најновије

МАЛИ: Људи су ми се смејали, али саксије с цвећем ће висити на бандерама!

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је радове на реконструкцији Аеродромског пута, односно излаза са Аутопута Е70 ка аеродрому "Никола Тесла" и најавио да ће радови бити завршени до краја августа.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

"Београд пут" започео је обнову тог пута прошле недеље, а Мали је истакао да радови, вредни 102 милиона динара, теку по плану. 
- Први утисак људи који слете на аеродром 'Никола Тесла' и изађу са њега треба да буде нови асфалт, модерна престоница и то је управо оно што сада радимо. Не желим да овде буду рупе и да то буде први утисак који људи добију када слете у Београд - рекао је Мали. 
Обнова Аеродромског пута је, додао је, део већег плана, а то је уређивање и улепшавање сваког дела Београда. 
Мали је поновио да ће Градско зеленило од наредне недеље почети са постављањем висећих саксија у већим градским саобраћајницама. 
- Људи су се смејали када сам то рекао, али саксије које ће бити на свакој бандери од Аеродрома до петље 'Ласта', на Бранковом мосту, у Улици кнеза Милоша и како ћемо додатно улепшати град и дати му лепу атмосферу, чистог, уредног велеграда какав Београд и јесте - рекао је Мали. 
Он је додао да се тренутно у Београду "ради на сваком ћошку", подсећајући да су у току радови у Рузвелтовој, Булевару ослобођења, Улици Боре Станковића... 
- На то се све чека 20, 30 година и почели смо то да радимо - рекао је Мали и захвалио грађанима на стрпљењу. 
Мали је прецизирао да је ребалансом буџета 508 милиона динара предвиђено за некатегорисане путеве, односно за обнову асфалта на путевима у свим приградским општинама. 
- Зато се боримо за сваку фасаду, улепшавамо град, са новим парковима, урбаним џеповима, нови километрима асфалта, водоводне, канализационе мреже... То је лепши Београд - рекао је Мали. 
Он је подвукао да надлежни желе да искористе ово лето и грађевинску сезону да ураде што више, те додао да наредне године следе нови пројекти. 
- То је слика Београда на коју желим да се грађани навикну јер ћемо из године у годину радити све више и више - рекао је Мали. 
Радови на реконструкцији Аеродромског пута, у дужини од око два километра, подразумевају обнову асфалтног застора, уградњу нових ивичњака и сливника, постављање еластично-одбојне ограде на бочним ивицама, као и обележавање нове хоризонталне сигнализације. 
Радови ће се изводити у више фаза затварања, преусмерења или делимичног затварања саобраћаја.
Прочитајте ОВДЕ шта је то Влада Србије уадила што никада до сада није, а тиче се Савета за борбу против корупције.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта још Синиша Мали најављује у следећем периоду.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА