Најновије

СЕНАТОР МЕКЕЈН УМИРЕ: Шиптарски лобиста добио тумор на мозгу, ево колико му лекари предвиђају!

Амерички сенатор из Аризоне Џон Мекејн има тумор на мозгу, саопштила је Клиничка болница Мајо у Фениксу.

Џон Мекејн (Јутјуб)

Агенција „Ројтерс“ наводи да се ради о тумору на мозгу Мекејна који је откривен након прошлонедељне операције уклањања крвног угрушка изнад сенаторовог левог ока.
„Патологијом ткива откривено је да је узрок примарног тумора на мозгу, тзв. глиобластома, крвни угрушак пронађен у мозгу Мекејна“, саопштила је болница.
Мекејн и његова породица разматрају хемотерапију и радиотерапију. Мекејнови лекари рекли су да се он добро опоравља од операције и да је његово „генерално“ здравље одлично.
„Сенатор Мекејн има одличан третман у Клиничкој болници Мајо у Фениксу и цени огроман професионализам и негу њених лекара и особља“, изјавила је прес-служба сенатора.
„Он је добро расположен и добро се опоравља код куће са својом породицом. Према саветима својих лекара, сенатор Мекејн ће се опорављати у Аризони следеће недеље“, додаје се у саопштењу.
Глиобластом представља најчешћи и најагресивнији од свих тумора на мозгу. За лечење могу да се примене хемотерапија, зрачење и хируршке интервенције.
Уколико се не лечи, просечан животни век са глиобластомом је неколико месеци, а уз примену хемотерапије и зрачења — 15 месеци. Међутим, код неких пацијената, овај период може се продужити до две године. Џон Мекејн је дугогодишњи лобиста Албанско-америчке грађанске лиге, која је финансијски спонзорисала његову председничку кампању. Према речима оснивача ове организације, бившег конгресмена Џозефа Диогвардија, сенатор Мекејн је "радио све што смо од њега тражили у корист албанског народа, укључујући ту и наоружавање ОВК". Мекејн је активно подржавао албански сепаратистички покрет на Косову и Метохији, снажно се залагао за бомбардовање Србије 1999. године, а међу првима је јавно подржао једнострано проглашење "независности" Косова, сматрајући да је то "једино решење". Осим путем издашних донација, Албанско-америчка грађанска лига захвалила је овом времешном сенатору и тако што му је доделила своју "Балканску награду за мир". Повод је био Мекејнов предлог сенатске резолуције у којој се Албанци похваљују за "спасавање свих Јевреја који су живели у Албанији или су тамо потражили уточиште током холокауста". Мекејн је такође познат и по оштрим ставовима према Русији, за коју је изјављивао да је већа опасност од Исламске државе, а руског председника Владимира Путина је називао убицом. А на сиријском ратишту преокрет - Трамп је укинуо подршку побуњеницима, опширније ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com, Време, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Мекејн без зазора говорио пред Вучићем у Београду
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА