Најновије

А СЕМ ТОГА? Известиоци Савета Европе хвале Србију због избора премијера из ЛГБТ заједнице

Именовање Ане Брнабић одражава намеру Србије да победи предрасуде, охрабри нову визију света који се мења и тежи бољој усклађености са стандардима и вредностима Савета Европе, оценили су коизвестиоци Парламентарне скупштине СЕ

Ана Брнабић (Фото: Синхуа)

Именовање Ане Брнабић, прве жене која је отворено припадница ЛГБТ заједнице за премијерку Србије, одражава намеру Србије да победи предрасуде, охрабри нову визију света који се мења и тежи бољој усклађености са стандардима и вредностима Савета Европе, оценили су коизвестиоци Парламентарне скупштине СЕ, по окончању мониторниг мисије у Србији, преноси италијанска агенција Анса.
Они уједно изразавају уверење да ће Србија учинити даље напоре и повести инклузивну дисксију за измену устава када је реч правосуђу, што је предуслов за деполитизовано правосуђе и када је реч о јачању владавине права, наводи италијанска агенција.
Коизвестиоци такође изражавају уврење да ће политичка воља власти у Србији и представника албанске мањине омогућити решавање "различитих контроверзних питања", додаје Анса не наводећи имена козивестиоца.
Коизвестиоци Комитета за мониторинг ПС СЕ Самад Сеиодов и Марија Гузенина боравили су протекле недеље у Србији. Овако је руска новинарка питала премијерку, тада министарку да ли је на геј параду дошла с девојком?
Прочитајте ОВДЕ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ана Брнабић, иако је прва геј премијерка у Србији, биће тек пети декларисани геј премијер на свету у савременој историји. Пре ње, четворо премијера се јавно декларисало као припадник ЛГБТ популације. Ево и којих четворо премијера и премијерки су признали своје сексуално опредељење.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА