Најновије

НУНС и НДНВ: Тужилац да саслуша Александра Вучића, јер кривично је дело ако...

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине сматрају да је надлежно тужилаштво дужно да, по службеној дужности, саслуша председника СНС Александра Вучића, јер је он у јуче на ТВ Пинк изнео сазнања о кривичном делу који се гони по службеној дужности.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

У саопштењу удружења се наводи да је Тужилаштво дужно да од њега затражи додатне информације о кривичном делу из члана 343, Изазивање панике и нереда, као и другим кривичним делима за које постоји сумња да су извршени, пошто је истакао да су поједина „медијска удружења“ добијала новац да би водили кампању поводом нелегалног рушења у Савамали.
"Осим јавном тужилаштву, Вучић је дужан да и јавности саопшти ко је, од кога, у које време и у којем износу добијао средства и да преузме одговорност за то што је изговорио. Плашимо се, међутим, да Вучић и овог пута износи неистине, да поново злоупотребљава режимске медије и своју функцију да би нападао и дифамирао оне које проглашава политичким противницима и да би додатно угрожавао медијске слободе у Србији", истичу у НУНС и НДНВ.
Уколико је говорио неистину, додају, Вучић је извршио кривично дело.
Служба за информисање Српске напредне странке поводом саопштења "самозваних независних удружења новинара", како су назвали НУНС и НДНВ, поручуила да је интересантно како су се ови „независни“ стручњаци одмах и сами препознали "у ноторним чињеницама које је изрекао председник Србије Александар Вучић - да су одређена медијска удружења добијала огроман новац како би учествовала у кампањама против њега и СНС".
"Такође, сматрамо да је добро да народ види брзину писања саопштења ових, само по имену независних удружења новинара, када треба да се нападну и криминализују Александар Вучић и СНС, и како исти, сваки дан, већ више од 60 дана, прећуткују монструозну кампању болесних лажи и увреда против председника Србије, Александра Вучића, у дневном листу „Курир“, чији је власник вишемилионски порески дужник", истиче СНС у саопштењу.
Прочитајте ОВДЕ шта је све Вучић још говорио у свом интервјуу.
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић је прошле године рекао да су питања о Савамали политички острашћена.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА