Најновије

СТИЖЕ И ПОЛИГОН "ШТУРМ": Центар у Нишу најавио велику набавку из Русије! (3D ФОТО)

Српско-руски хуманитарни центар у Нишу најавио је да се планира даљи развој и набавка нове опреме што ће омогућити да центар, како се наводи у саопштењу, постане јединствена хуманитарна структура на целом Балкану.

Руско-српски хуманитарни центар у Нишу (Фото: ЈуТјуб)

Ове године је планирана достава пет тона средстава, која се користе за отклањање последица ванредних ситуација - агрегати, кревети, јастуци..., а такође и опрема за формирање савремене основе Центра за наставу и тренинг - полигон „Штурм”, чија је испорука планирана за децембар ове године, саопштио је СРХЦ. Након монтаже и пуштања у рад полигона, Центар ће постати јединствена хуманитарна структура на целом Балкану, где ће моћи да се обучавају не само представници различитих установа Србије већ и колеге из суседних држава, наводи се у саопштењу.


Полигон Штурм (Фото: promo) Такође се додаје да је већ значајна количина опреме купљена у Србији у вредности од преко 400 хиљада долара. „Снажан подстицај развоју Центра било је решење Владе Србије о примопредаји зграде (2017. године), у којој се сада налази СРХЦ, у власништво МУП-а Републике Србије, што нам даје могућност да изводимо радове, који се тичу модернизације просторија и преласка у логистички и наставно-тренажерни центар”, наводи се у саопштењу СРХЦ. Додаје се и да са своје стране, Москва, у оквиру Споразума између Србије и Русије наставља да обезбеђује рад Центра и да попуњава његове резерве. У саопштењу СРХЦ подсећа да је 2014. године формиран као структура захваљујући испорукама робе из Русије - ватрогасно-спасилачких возила, роботехнике и резерви намењених за коришћење током отклањања последица ванредних ситуација - пожара, поплава и ради обезбеђивања дејстава персонала СРХЦ-а или српских колега. За протекле три године много од поменутог је предато на оперативно коришћење јединицама српске службе за ванредне ситуације (Сектору за ванредне ситуације МУП-а РС), локалним властима за отклањање локалних кризних ситуација и међународним организацијама за отклањање хуманитарних проблема, укључујући имовину и опрему за формирање пријемних пунктова за смештај миграната у Прешеву, Кањижи и Шиду, наводи се у саопштењу. Шта би се, према речима Мирослава Лазанског догодило у случају затварања Центра у Нишу, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тамо су добродошли и Американцима - руски хуманитарци у Сирији, на територији под контролом проамеричких Курда:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА