Најновије

САДИЈСКИ КРВАВИ ТРАГОВИ: Зличин у јеменској провинцији Таиз који ће вас згрозити

Саудијски злочини над цивилима у Јемену се настављају. Саудијска авијација је данас током напада у провинцији Таиз, где се воде огорчене борбе око истоименог града, убила 15 цивила, искључиво жена и деце.

Бомбардовање у Таизу (Фото: Ал Мисрах)

Злочин се догодио у дистрикту Јактел, а испод рушевина је погинуло седморо деце и осам жена. Срушена кућа припадала је Абу Сали Сулеману, цивилу који није укључен у ратна дејства нити је политички активан у покрету отпора напомињу јеменски медији. У досадашњој двогодишњој агресији на Јемен убијено је више од 10.000 цивила, највећи број неселективним ваздушним ударима коалиције коју предводи Саудијска Арабија.

Саудијске снаге и њихови савезници заузели су већи део града Таиз а сада покушавају да заузму три јеменске војне базе које се налазе на североистоку града. Њихов пад значио би и крај борби за град али се Хути и војска Јемена жестоко боре. Хути успевају да нанесу тешке губитке непријатељу, често изводећи нападе у позадини непријатеља и нападе из заседа у планинама.  Борбе се воде чак и на територији Саудијске Арабије у провинцијама Џизан и Најран. Како су Хути и војска Јемена ликвидирали плаћенике из Судана погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заседа Хута.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА