Најновије

КИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК УПОЗОРИО: "Јача војска потребнија него икад!" (ВИДЕО)

Војном парадом обележена је 90. годишњица Народне ослободилачке војске, која је 1927. основана под називом Кинеска радничка и сељачка црвена армија.

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Председник Кине Си Ђинпинг се на паради у бази Журихе, у аутономном региону Унутрашња Монголија, појавио у камуфлажној униформи, наводи АФП.
- Није цео свет у миру. Мир се мора чувати - рекао је Си.
- Другови, напорно сте радили - рекао је кинески председник, на шта му је војска одговорила "служимо народу". 
У паради је учествовало 12.000 војника и било је ангажовано 700 авиона и борбених возила.
Од доласка на власт 2012. године, председник Кине Си Ђинпинг предводио је напоре за модернизацију кинеске војске, и даље највеће војске на свету, наводи АФП. 
Си је пре две године наредио отпуштање 300.000 војника из највеће стајаће војске на свету, а с друге стране је улагао у развој носача авиона, нуклеарних подморница и борбених авиона с циљем да престигне САД у регионалном, па чак и светском утицају. 
Осим тога, Кина је у марту најавила да ће повећати безбедносну потрошњу за седам одсто, што је најмањи пораст од 1991. године. 
Председник Кине Си Ђинпинг такође је изјавио да кинеска војска има "самопоуздање и способност" да подупре успон земље у светску силу. 
Си је, обраћајући се војницима из отвореног џипа у војној униформи рекао да је снажна војска "више него икад" потребна земљи која се "приближава циљу великог подмлађивања нације". 
- Потребно је да изградимо снажну народну војску више него икад раније у историји - рекао је Си, обилазећи војнике, оклопна возила, ракете и авионе. Погледајте ОВДЕ најновији тест корејских ракета. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде како је парада изгледала прошле године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА