Најновије

САСТАНАК ТРИ ЛИДЕРА: Ово је једино решење за заједничку листу у Београду!

Странке опозиције на трагу су формуле по којој већина њих може заједно да учествује на градским изборима упркос међусобним разликама.

Саша Јанковић (Фото: Медија центар)

Тројка коју чине председник ДС Драган Шутановац, лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић и бивши председник Србије и први човек Социјалдемократске странке Борис Тадић састала се до сада два пута. Први пут на кафи, после састанка са председником Бундестага Норбертом Ламертом током које и није било много речи о београдским изборима. А пре око месец дана још једном и тада се начелно говорило о могућој сарадњи, носиоцима листе, као и распореду одборника на истој.
Говорило се и о могућности да се у тој колони нађу и Вук Јеремић и лидер Нове странке Зоран Живковић. Пошто је много анимозитета међу поменутим политичарима, дошло се и до формуле како, на пример, могу да сарађују Јанковић и Живковић који су после председничких избора доспели у сукоб или Живковић и Јеремић чија нетрпељивост је старијег датума.
Како каже извор упознат са садржајем другог састанка, једна од могућих опција јесу квоте на одборничкој листи.
- Уколико би то био коначан договор, имали бисмо две квоте које би делиле Демократска странка и Покрет слободних грађана. Онда би, како би се проблеми избегли, на квоти демократа био Живковић, на квоти покрета Саше Јанковића Јеремић, а тако би се избегао и додир Живковића и Јанковића - наводи саговорник нашег листа.
Још нису утаначени проценти, односно колико би места имала која странка на одборничкој листи, а није немогуће да однос буде 50:50. Постоји опција да још неки политички субјект добије одређени број мандата.
Иако је Борис Тадић пре два дана изјавио да је опозиција близу договора, не само када је реч о београдским већ и о парламентарним изборима, “Блиц” сазнаје да је и даље све на нивоу идеје и да има још много ствари које треба утаначити.

Тадић: Договор врло скоро

Лидер СДС Борис Тадић је пре два дана прецизирао да СДС “у овом тренутку разговара са ПСГ Саше Јанковића и ДС-ом”, истичући да су ти разговори “далеко одмакли”.
- Видим да неки разговарају и са Вуком Јеремићем, немам ништа против да и он приступи, али би било апсурдно да том покрету приступе странке које имају потпуно другачије виђење наше стратешке оријентације - напоменуо је Тадић. Он је нагласио и да би договори могли “врло скоро” да буду завршени и предочени јавности. Погледајте ОВДЕ шта су Хрвати смислили за наше воће и поврће. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је Радуловић критиковао биографије министара:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА