Најновије

ШОЈГУ ЈЕ ПРОБАО СРПСКУ КУХИЊУ: А онда је из његовог шатора стигла поруџбина једног српског јела, погодите којег (ВИДЕО)

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обишао је штанд Војске Србије, на коме су српски војни кувари представили нашу националну кухињу, у оквиру Међународних војних игара, које су данас свечано отворене у Алабину, надомак Москве.

Сергеј Шојгу кушао на чачкалицу (фото: јутјуб принтскрин)

Шојгуа су дочекали амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић и војни аташе пуковник Будимир Гајић, као и припадници Војске Србије који се на Војним играма такмиче у дисциплинама „Пољска кухиња“ и „Тенковски биатлон“.
Срдачан загрљај руског министра и српског амбасадора била је само још једна потврда чврстог руско-српског пријатељства.
Шојгу је обишао и „пољске кухиње“ других земаља-учесница, али се готово најдуже задржао у разговору са српским војницима.
Разговор је прошао у шаљивом тону.
На трпези су биле пуњене паприке, бела чорба, салате, разни мезетлуци, буреци, меса са роштиља, штрудле, славски колач и други гурманлуци.
Руски министар се одлучио за српску пршуту, ражњиће и ћевапе, али није хтео да проба нашу шљивовицу, јер, како је рекао, више воли дуњевачу и пелинковац.
Међу окупљенима су били и студенти руске Војне академије, који уче српски језик и који током Игара као преводиоци помажу српској делегацији, па је Шојгу и њих „преслишао“.
Како се на српском каже 'арбуз‘?", питао је у шали министар једну од студенткиња, али је наш амбасадор предухитрио и рекао "лубеница".    
Шојгу је на крају српској екипи захвалио на српском језику, речима: „Хвала лепо!“
Након што је обишао све екипе, руски министар се са делегацијом повукао у један од ВИП шатора, али је убрзо после тога нашим куварима стигла поруџбина — министар Шојгу тражи да му се спреме ћевапи. У рекордном року били су испечени и послужени. Американци су поставили Вучићу црвену линију коју не сме да пређе, није у питању набавка руског наопружања, али јесте нешто друго због чега то оружје и даље не стиже. Шта је то, сазнајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА