Најновије

Границе се морају „поштовати“, каже Џорџ Буш који је бомбардовао најмање четири државе (ВИДЕО)

Границе нису имагинарне линије и сви их морају поштовати, рекао је бивши председник САД Џорџ В. Буш, који је изгледа заборавио на небројена бомбардовања и инвазије које су спровеле САД за време његове администрације.

Буш (Фото: Јутјуб)

Говорећи на дебати о имиграцији која је тренутно захватила САД, биши републикански председник је рекао да би Американци требало да нађу заједнички језик како би изашли из пат-позиције у којој се земља налази.

„То почиње признавањем јасне одговорности на граници, и, у често хаотичној ситуацији, спремности да се каже - границе нису произвољне линије и морају се поштовати”, рекао је он током церемоније натурализације за нове грађане у председничком центру Буша у Даласу.

Његов коментар уследио је током сукоба председника САД Доналда Трампа и Конгреса око мексичке границе и миграната - криза која се, према Трампу, може превладати изградњом зида како би се спречили мигранти да улазе у земљу.

Али, да ли је Буш заиста права особа за предавање Америци о светости граница? „Не“ - каже корисник Твитера.

“Границе треба поштовати?”, написао је један корисник Твитера, који је затим наставио са набрајањем убијених и осакаћених цивила и америчких војника током америчке инвазије и окупације Ирака.

"Осим ако то није граница Ирака, зар не?", додао је други корисник.

Други су истакли да су катастрофалне америчке политике у Латинској и Јужној Америци одиграле кључну улогу у дестабилизацији региона, стварајући имиграциони „неред“ за који је Буш рекао да је тако жељан да реши.

Заиста, чини се чудним да је бивши председник изненада држао границе суверених нација на тако високом нивоу. Бушу, чија је популарност порасла међу либералима, одобрио је бомбардовање и/или напад на Авганистан, Ирак, Пакистан и Сомалију. Верује се да су САД вршиле и нападе беспилотним летелицама у Јемену и на Филипинима током Бушова два мандата.

Међутим, за разлику од других незаконитих кршења граница, Буш никада није био закључан у кавезу док је чекао депортацију. Уместо тога, почео је да слика.

Шиптари се припремају за рат?! Са југа послата језива порука Србији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА