Најновије

ВЛАСИ ОШТРО: Декларација подсећа на Меморандум САНУ

Саветник косовског министра спољних послова Енвера Хоџаја, Азем Власи изјавио је да га најава Декларације о опстанку српског народа подсећа на Меморандум САНУ из 1986, те верује да је њен циљ уједињење територија у регону на којима живе Срби.

Азем Власи (Фото: Јутјуб)

Он у интервјуу за бошњачки портал ИНС оптужује Србију да је главни реметилачки фактор у региону, а међународној заједници замера што поклања поверење председнику Србије Александру Вучићу:
- Вучић се намеће јавности на Западу и у региону као својеврсни лидер Балкана. Таквим га жели видети и Запад, пре свега у Немачкој, где траже партнере за овај део света - каже Власи.
Тврди да је циљ најављене Декларације о заштити српских интереса уједињење територија где живе Срби, само су средства, оцењује, другачија од оних из Меморадума САНУ.
Пошто циљеви постављени Меморандумом САНУ-а о такозваној "великој Србији" нису остварени, "Срби хоће барем нешто", мисли Власи.
- То је Србија са пола Босне, Војводином, а нису дигли руке ни од Црне Горе - оцењује он и верује да Србија жели да задржи и део Косова, северно од Митровице.
Власију се чини да српском политичком сценом доминирају људи који, како каже, мисле, пошто је Србија изгубила ратове деведесетих за велику Србију и територије, "да могу у миру наставити и политичким средствима остварити те великосрпске претензије".
- Политички подржавају атмосферу којом подсећају да нису одустали од тих циљева. То цела наша регија треба да схвати и узме озбиљно - сматра он. Погледајте ОВДЕ шта је Михајло Меденица поручио Дачићу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде како је Азем Власи оптужио Русе за атентат на њега:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА