Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ У НАЈАВИ: Сиријска војска напредује ка америчкој бази у Јужној Сирији, сукоб све извеснији!

Сиријска арапска армија (САА) и њихови савезници направили су велики напредак у јужној Сирији продирући у југоисточни део Дамаска са својих позиција у Ал Сувајди.

Жестоке борбе у Сирији (Фото: Јутјуб)

Уз подршку Хашд Ал Шаабија (ирачке паравојне јединице) и Лива Фатемиоуна (иранско-авганистанске паравојне јединице), 5. легија САА заузела је неколико кључних позиција од тзв. "Слободне сиријске армије", што их је прилично приближило граничном прелазу Ал Танф, у источном делу Хомса, који је тренутно под контролом америчке војске и њихових побуњеничких савезника, јављају војни извори. Пре два месеца, док су на том ратишту трајали најжешћи сукоби, Американци се нису либили да изврше ваздушне ударе када би се сиријска војска и њени савезници превише приближили војној бази Ал Танф у провинцији Хомс.
Иако је повлачење америчких снага из Ал Танфа све убрзаније, није јасно како ће реаговати уколико им се САА приближи на пушкомет. Погледајте и најновији извештај из Сирије. На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије и снимци руских савезника, који пробијају коридор Хомс-Рака из правца недавно ослобођене Сукне. Погледајте ОВДЕ видео и мапу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Елитни "Тигрови" чисте централну Сирију од џихадиста.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА