Најновије

Аустралија законом забрањује пиратске странице

Аустралијске власти су још крајем прошле године најавиле да би могле да затраже од давалаца интернет услуга у тој земљи да потпуно блокирају приступ свим веб страницама које илегално дистрибуирају садржај заштићен ауторским правима или торенте којима се до таквог садржаја долази.

Илустрација (ФОТО: Pixabay)

Речено – учињено. Као резултат тужбе коју су због кршења ауторских права подигли кабловска телевизија "Foxtel" и медијска компанија "Village Roadshow", суд је пресудио да је блокирање пиратских страница сасвим оправдано.
Ових дана је исту пресуду потврдио и виши Федерални суд, па ће она у наредних 15 дана ступити на снагу. Кроз највише две недеље, дакле, аустралијски ИСП-ови ће морати да блокирају укупно 59 страница и 127 домена које служе за дистрибуцију пиратских филмова, серија и музике.
Грахам Бурке, председник организације за заштиту ауторских права "Creative Content Australia", каже: "Ово је историјски тренутак за Аустралију јер ће блокирати 95% криминалног саобраћаја на Интернету. Биће теже и много рискантније пиратизовати садржаје". 
Његова организација је додатно упозорила пирате који би могли наставити са илегалним преузимањем садржаја да ће против сваког од њих подићи тужбу на суду и захтевати одштету. "То је крађа која штети свакоме ко ствара квалитетан креативни садржај", рекао је Бурке, иначе и потпредседник компаније "Village Roadshow", која је и покренула целу ову хајку на пирате. Извор: ИТ вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА