Најновије

ЗАРАТИЛИ БАЈДЕН И ТРАМП: Пљуште оптужбе!

Бивши потпредседник САД Џо Бајден оштро је критиковао Доналда Трампа јер је окривио "обе стране" за насиље у Шарлотсвилу у савезној држави Вирџинији.

Џозеф Бајден (фото Јутјуб)

Бајден је оптужио Трампа да "охрабрује беле расисте". 
У коментару објављеном у часопису Атлантик, Бајден је навео да "данас имамо америчког председника који је јавно прогласио моралну једнакост" измедју неонациста и чланова Кју-Клукс-клана, с једне стране, и оних који се противе њиховој мржњи, с друге стране. 
Он сматра да је Трамп "охрабрио беле расисте порукама утехе и подршке", пренео је АП. 
"Ово је тренутак за ову нацију да прогласи оно што председник не може са било каквом јасноћом, конзистентношћу или убедјењем: нема месте за овакве групе мржње у Америци", поручио је Бајден. 
У америчком граду Шарлотсвилу недавно је одржан велики скуп расистичких десничара против планова локалних власти да из парка у центру града уклоне статуу генерала Роберта Лија, команданта снага Конфедерација у америчком градјанском рату и противника укидања ропства. 
Избили су сукоби измедју продесничарских група и антирасиста који су се такодје окупили у граду, а једна жена је погинула док је 19 повредјено када је осумњичени белац аутомобилом ударио у групу контрамитингаша. 
Трамп је окривио обе стране за насилне протесте у Шарлотсвилу. Погледајте ОВДЕ какву поруку је Порошенко послао становницима Доњецка. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Бајден говорио о Србима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА