Најновије

ОПОМЕНА ВУЧИЋУ: Срби су дијалог о Косову завршили још када је положен темељ Пећке патријаршије (ВИДЕО)

На јутјуб каналу продукције "HelmCast" покренут је серијал на тему „Унутрашњи дијалог“ у којем ће се истакнути појединци из области медија и културе обраћати јавности са својим виђењем решења и оправданости покретања питања о статусу Косова и Метохије у српској јавности.

Илусттрација/Александар Вучић/Пећка патријаршија (Фото: Јутјуб)

Свој поглед излажио је наш познати колумниста и човек са „црвене“ потернице расписане за њим на Косову и Метохији, Михаило Меденица. Меденица сматра да је сваки унутрашњи дијалог о Косову и Метохији завршен одавно, полагањем темељца Пећке патријаршије и српских светиња, да јужна српска покрајина не почива на миту, већ животу и да се у друштву сеју поделе и тенденциозно потпирује нетрпељивост  према „Косоварима“, како би се створио привид да је косовско-метохијски проблем баласт и камен око врата Србији.

Колумниста „Недељника“ и аутроског блога „Два у један“, први Србин чија је нога после потписивања Кумановског споразума о престанку рата 1999.године, сматра да без Косова и Метохије неће бити ни Србије, јер би остала без срца и душе. „Своју децу учим о Косову и Метохији, васпитавам их на традицији на којој сам и лично одгајан“ – каже Меденица за "HelmCast"
По његовом мишљењу, досовске власти са својим наследницима настављају Брозову политику према Косову и Метохији, и њихов  евентуални пристанак на ултиматум ЕУ је лакмус папир политике коју су спроводили 18 година.

- Срамотан је позив Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову. То што позива народ на концензус је само алиби. Он тражи саучеснике за издају Косова и Метохије - рекао је Меденица Меденица је рекао да челни људи Србије желе што пре да раскрсте са Косовом и Метохијом и да грађани морају томе да се  одупру. - Они су доведени да то ураде. СНС је у својој предизборној кампањи 2012. године радили на негацији онога што је радила ДС, а онда су дошли на власт и урадили све што је радила ДС и отишли четири корака даље. Урадили су и што се не тражи од њих. - рекао је Меденица. Аутор емисије је новинар Жана Живаљевић.  Зашто руски авиони никад неће доћи у Србију сазнајте ОВДЕ. Kaко прође Србин у легији странаца када одбије да иде у рат против свог народа погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимак Пећке патријршије из хеликоптера.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА