Најновије

Одмах избришите временску прогнозу са вашег телефона, ево зашто …

Популарна апликација за временску прогнозу „Accuweather“ наводно је, према доказима сигурносних истраживача, прикупљала податке ИОС, али вероватно и андроид корисника о њиховом кретању и локацијама које су посетили и то је слала компанијама које су те податке продавале.

Илустрација (Фото: Принтскрин)

Да би ствар била гора,„Accuweather" је наводно све ово радио чак и онда када је локација на уређају била искључена.
Иако за андроид кориснике нема конкретних доказа, осим што се сумња да прати кориснике, за ИОС је доказано да „Accuweather" прати кориснике чак и ако је апликацији искључена опција за приступ локацији.
Сигурносни истраживач, који се иначе бави проналажењем рањивости у мобилном софтверу, утврдио је да је „Accuweather" у 36 сати више од 16 пута послао податке о коришћењу телефона и његовом власнику компанији „Ривил мобајл“.
Подаци које је апликација послала, према том извештају, тачне су ГПС координате, путање кретања, БССИД подаци вај-фај рутера на које је телефон био спојен и информација да ли је „блутут“ укључен.
„Ривил мобајл“, компанија којој су слати подаци, објавила је на својој страници да је добијене податке користила за профилисање корисника и боље разумевање њиховог кретања.
Након тога, компанија „Accuweather" је на својим страницама признала да је истина да је због пропуста у коду апликација слала податке о „блутуту“ и вај-фај вези, али да није прикупљала нити слала податке о координатама и ГПС путањама.
Према тој изјави, „Accuweather" је посвећен максималном поштовању приватности корисника и не бави се продајом њихових информација нити њиховом дистрибуцијом трећим странама.
Компанија „Ривил мобајл“, заједно са „Accuweather“  ради на исправљању свих пропуста који су наводно ненамерно довели до слања било каквих података о корисницима изван апликације.
Такође, компаније су у изјави навеле да ће након ажурирања апликације, које ће уследити за највише 24 сата, бити преношено нула података изван апликације.
У сваком случају, такве је ствари боље спречити, па ако на свом телефону имате инсталирану апликацију „Accuweather“ , саветујемо да је избришете или да је ажурирате чим надоградња буде доступна.
Застрашујуће тврдње насучника, ХААРП је успео, човек контролише урагане, Харви је најбољи доказ погледајте ОВДЕ.
Извор: Dnevnik.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 Асанж открива језиве планове програмирања људских мозгова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА