Најновије

ДОДИК: Декларација у парламентима Српске и Србије у новембру

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да рад на декларацији о опстанку српског народа добро напредује и да би текст требало да буде усвојен у парламентима Србије и Српске у новембру.

Додик (Фото: Јутјуб)

- Желимо да дођемо до најбољег могућег документа и зато ћемо у цели процес укључити велики број људи који имају шта да кажу о положају и будућности Срба на овим просторима - нагласио је Додик.
Председник Српске је рекао за Вечерње новости да тимови из Србије и Републике Српске интензивно раде на томе.
Он је навео да ће се пре завршетка документа, највероватније, још једном састати са председником Србије Александром Вучићем и политичким представницима Срба из региона.
Када је реч о референдуму о статусу Републике Српске, Додик је поновио да би то у овом тренутку довело до подела у друштву, а да се то жели избећи.
Додик, који је лидер СНСД-а, рекао је да СНСД као одговорна партија то жели избећи, ценећи међународне околности и изостанак консензуса кључних политичких играча.
- Одгодићемо разматрање тог питања - рекао је Додик и подсетио на одлуку Сабора СНСД да се до краја ове године процене услови за могуће одржавање референдума.
Према његовим речима, ни СДС, ни ПДП, ни Драган Чавић не желе самосталност Српске.
- Услови за изјашњавање у 2018. години нису створени, али наставићемо да тражимо консензус око свих питања важних за Српску, па и око овог - поручио је председник Српске. Рат у Сирији се ближи крају, а који је последњи подли маневар Амера против Асада и Русије прочитајте ОВДЕ.
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: У БиХ на сцени процес фингирања услова за стварање новог политичког уређења
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА