Најновије

КРВАВА ГОДИНА У НАЈАВИ: Џихадисти и картели тек спремају пакао

БЕРЛИН - Судећи према прва два и по месеца, ова 2015. година могла би да буде најопаснија и најгора година у историји, објавио је Хајделберг институт за истраживање међународних сукоба(ХИИК).
Погубљење (Фото: Јутјуб)

Погубљење (Фото: Јутјуб)

Институт је објавио анализу сукоба у 2014. и предвиђања за 2015. Најтамније подручје - Највеће и најтамније подручје на мапи кризних жаришта свакако заузимају подручја Блиског истока и северне Африке, у којима се налази велик број сунитских исламиста организованих у неколико терористичких организација попут Исламске државе (ИС) или Боко харама, који се заклео на верност ИС. Опасна подручја нису само она у којима се воде отворене борбе, попут Сирије или Ирака, већ је ту и низ релативно мирних земаља у којима постоји могућност за нападе. Баш као што се пре неколико дана догодило у Тунису - тврде у ХИИК, а преноси Вечерњи лист. Чињеница је, наводе, да би у ове године у нападима ИС могло погинути више људи него у нападу на САД 2001. - Крвава година почела је нападом на редакцију магазина Шарли ебдо у Паризу, када је убијено 12 људи. Потом су уследили терористички напади у Нигерији, када су терористи Боко харама убили више од 2.000 људи. Напади у ова два и по месеца већ су однели неколико стотина живота. Јасан циљ терориста ИС је да убију што више неверника. У неколико наврата и сам Абу Бакер ел Багдади није скривао упутства џихадистима да им је задатак по повратку у државе порекла убијање што више неверника - кажу у ХИИК. Расни немири у САД Терористи су само део црне статистике, али веома значајно је то што је у Средњој и Јужној Америци годинама активан низ нарко-картела чије су методе ширења страха често веома сличне џихадистичким. Процене су да је у последњих десетак година у обрачунима са њима животе изгубило више од 50.000 људи. Такође, додају у ХИИК, постоји и претња од расних немира на подручју САД, какви су већ избијали у Фергусону, али и многим другим америчким градовима, али и сукобима у Украјини који су поново донели рат на подручје Европе. Најтежи догађаји 1. Шарли ебдо У пуцњави у редакцији сатиричног француског магазина страдало је 12 људи 2. Одрубљивање глава Џихадисти су погубили 21 египатског Копта 3. Покољ у Багу Терористи Боко харама су у местима Баг и Дорон Баг убили више од 2.000 људи 4. Масакр у музеју У нападу у музеју „Бардо“ у Тунису убијено 24 људи, већином туриста из Европе 5. Крвопролиће у Сани У експлозији бомби у џамијама страдало је више од 140 људи
Прочитајте још:Украјински батаљони напустили фронт и иду на КијевНАСЛОВНА СТРАНА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СВЕТ: Задовољна Ангела Меркел с нацистима осваја Грчку!
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА