Најновије

БИЛ ГЕЈТС: То што САД планирају је катастрофа!

Предложено резање буџета САД могло би да доведе у опасност велики напредак у смањењу глобалног сиромаштва и болести, упозорио је филантроп Бил Гејтс.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, то би могло да доведе до пет милиона више смртних случајева само од АИДС-а.
Гејтс, чија је Фондација "Бил и Мелинда Гејтс" главни актер у прикупљању средстава за глобално здравље и развој, изјавио је да тренутно постоји "више сумњи него обично у погледу светске посвећености развоју". 
Извештај Фондације о глобалном здрављу, чији су коаутори Гејтс и Институт за праћење и евалуацију здравствених показатеља при Универзитету у Вашингтону (ИХМЕ), анализира напредак у борби против болести као што су маларија, ХИВ/АИДС и туберкулоза. 
У њему су такође дати подаци о стопи сиромаштва, смртности мајки и беба, приступу контрацепцији, санитарним и другим питањима од значаја за развој друштава. 
Предвиђања добрих и лоших будућих сценарија у студији, откривају да милиони живота висе о концу. 
Гејтс, суоснивач корпорације Мајкрософт, навео је у телефонском брифингу о резултатима ове студије да је у протеклих неколико деценија дошло до изузетног прогреса, али да би промена приоритета, нестабилност и евентуално смањење буџета могли да доведу до тога да свет одустане од циљева, угрожавајући даље напредовање. 
У анализи, под називом "Извештај голмана", предвиђа се да би 10-процентно смањење глобалних донаторских средстава за лечење оболелих од ХИВ-а могло да значи пораст смртних случајева за више од пет милиона до 2030. године. 
Према предлогу буџета америчког председника Доналда Трампа, објављеном у мају, америчка средства за глобалне здравствене програме, укљуцујући и оне који се односе на ХИВ / АИДС, туберкулозу и маларију, биће смањена за око 24 одсто на око 6,5 милијарди долара 2018. године. 
Међутим, опозиционе демократе и многе Трампове колеге из Републиканске партије критиковали су његов буџетски план, рекавши да ће га одбацити. Конгрес, а не администрација, контролише државну потрошњу у САД. Гејтс је додао да његова фондација напорно ради на обезбедивању средстава од америчке владе за глобално здравље и развој и да се и даље нада да предложени резови неће бити прихваћени. Погледајте ОВДЕ ко је човек заслужан за Јељциново игнорисање Срба. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако Бил Гејтс види будућност света:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА