Најновије

ДАЧИЋ: После инцидента у Загребу повући ћемо нашег амбасадора из Загреба, јер...

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће Србија уручити протест Хрватској због данашњег инцидента у Загребу који су изазвали чланови крајње десничарске Аутохтоне хрватске странке права који су спалили српски недељник "Новости" и запретили хрватском премијеру уколико уклони плочу "За дом спремни" у Јасеновцу.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

На питање новинара да ли ће Србија уручити демарш одлазећем хрватском амбасароду Гордану Маркотићу или неком из амбасаде и да ли ће нашег амбасадора у Хрватској повући на консултације поводом тог догађаја, Дачић је одговорио потврдно.
- То да, ми увек дајемо протесте поводом разних таквих догађај и ово заслужује протест. Такође  смо упутили протест и када је та табла постављена и заиста је невораватно да у ЕУ та табла и даље стоји - рекао је Дачић новинарима у Палати Србија.
Додао је - "толико што се тиче држања лекција од стране Брисела које често упућују Србији".
Група чланова крајње десничарске Аутохтоне хрватске странке права изазвали су раније данас тежак инцидент у Загребу - отворено су претили премијеру Андреју Пленковића, у случају да скине плочу "За дом спремни" у Јасеновцу и на протесту запалили српски недељник Новости.
Скуп је одржан испред просторија Српског народног већа (СНВ) у центру Загреба, а чланови А-ХСП запретили су премијеру Андреја Пленковића у случају да скине спомен плочу хрватским ветеранима у Јасеновцу, на којој се налази усташки поздрав.
- Пленковићу, не играј се шибицама, не скидај плочу ХОС-а!", поручио је председник те странке Дражен Келеминец, уз усташки поздрав "За домовину спремни - преносе хрватски медији.
Погледајте ОВДЕ видео целог инцидента.
Извор: Vestionline/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић је недавно гостовао у једном јутарњем програму.

Бонус видео

Шта је Дачић на седници УН поручио о Косову?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА