Најновије

ПУТИН БЕСАН НА ХРВАТЕ: Нећете правити Олују у Украјини!

Москва је изразила забринутост због контаката између украјинских и хрватских званичника у вези "поврата неконтролисаних подручја" на истоку Украјине, што је, како тврди руска страна, супротно мировним споразумима из Минска, преносе руски медији саопштење министарства спољних послова.

Владимир Путин (Фото: Синхуа)

Кијев је крајем августа угостио бившу хрватску министарку правосуђа Весну Шкаре-Ожболт, бившег министра унутрашњих послова Јошка Морића и бившег водитеља Уреда хрватске владе за прогнане и избеглице Ловру Пејковића.
- Према тренутним информацијама објављеним у медијима, на састанцима се расправљало о питању поврата неконтролисаних подручја на основу искуства Хрватске из 90-их година - стоји у саопштењу руског министарства.
Ради се о "негативном искуству" с обзиром да су хрватске војне операције 1995. резултирале с 250.000 српских избеглица и бројним погинулим, додаје се у руском саопштењу у којем се алудира на војну операцију "Олују". 
- Било какво спомињање војних сценарија према Донбасу посебно се чини погрешним и неморалним у тренутку када је у првим данима школе "нормандијска контактна група" успела договорити прекид ватре - наставља се у саопштењу.
"Нормандијска четворка" је група коју чине представници Немачке, Русије, Украјине и Француске и која покушава разрешити стање на истоку Украјине. 
Руско Министарство спољних послова истиче да Москва жели неговати пријатељске односе с Хрватском и позива Загреб да "употреби све могућности и постакне Кијев на устрајну и потпуну примену споразума из Минска како би се на мирољубив начин и уз стварање услова за одрживу стабилизацију стања на украјинском југоистоку што прије решила унутрашња украјинска криза".
Весна Шкаре-Ожболт, Јошко Морић, Здравка Бушић и Ловро Пејковић су чланови радне групе хрватске владе за сарадњу Хрватске и Украјине који су током дводневног радног посета Кијеву представили хрватски модел "успешне и мирне реинтеграције украјинског територија, по узору на мирну реинтеграцију хрватског Подунавља".
Прочитајте ОВДЕ како би изгледао свет да је победио Хитлер?
Извор: Србијаданас/БН ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како ХРТ обрађује рат у Украјини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА