Најновије

ХАОС У СКУПШТИНИ: Маја претила секретарки, Радуловићу забрањен улазак (ВИДЕО)

У Скупштини настао прави хаос јер је скупштинска служба каснила са обрадом података о повученим амандманима. Председница парламента оштро критиковала службе.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Маја Гојковић је била веома непријатна према службеници Народне скупштине, којој је у неколико наврата, уз укључен микрофон, рекла: "Одлази, одмах, видећеш ако ме још једном доведеш у заблуду, одлази одмах и донеси ми податке..."  
Цела збрка настала је око тога што су неки од преко 1.200 амандмана, поднетих на два предлога закона о образовању, повучени а секретаријат Скупштине касни са обрадом података.
Гојковићева је с говорнице рекла да се чека 45 минута да службе среде ко је повукао амандмане, а ко не.
- Генерални секретар је дужан да нам достави исправне податке да можемо да радимо. Ако не може да ради нека нас обавести. Ако службе не знају да раде нека нас обавесте - била је гласна Гојковићева.
Затим је "за цео циркус" оптужила председника покрета ДЈБ и посланика Сашу Радуловића.
- Цео циркус је направио Радуловић. Баш ме брига што је опозиција и што се солидариштете с њим...само пауза може да среди ово - рекла је између осталог Маја Гојковић.
Након кратке паузе, тражени подаци су стигли а председница парламента је поручила: "Сад можете да сликате и твитујете..."

Радуловић кажњен са 20 дана удаљења са седнице

У Скупштини Србије током целог дана води се бурна расправа и јављање по повреди Пословника, а председница парламента Маја Гојковић изрекла је меру удаљења са седнице шефу посланичке групе Доста је било Саши Радуловићу од 20 дана, зато што, како је навела, не поштује парламент.
Пошто му је изрекла меру удаљења, Гојковић је Радуловићу рекла да пази како се понаша и казала: "Имамо доле и здравствену службу".
Гојковић је Радуловићу прво одузела реч, а пошто је он остао да стоји ћутећи и стављајући прст преко уста она му је изрекла и меру удаљења.
После тога Гојковићева је рекла да је потрошено време за расправу по амандманима које имају и овлашћени предлагачи и посланици, на шта је опозиција негодовала, јер је, како пише у електронској евиденцији е-парламента, за расправу остало још 255 минута од укупно 600 минута.
Маја Гојковић је затражила евиденцију од стручних служби, а потом је настављена расправа.
Посланица Нове странке Мариника Тепић је донела новинарима у скупштински хол одштампан папир са евиденције е-парламента у коме према подацима од 13.50 пише да је преостало време за расправу 255 минута.
Она је казала да је то што се у скупштини догађа и на који начин се води седница - скандал.
Тепић је рекла и да је тражила објашњење како је могуће да једно пише на е- парламенту, а да другачије говоре председавајући.
Она је потом у сали тражила да јој се образложи којом се рачуницом дошло до податка да не постоји више време за амандане.
- Није ово у питању персонално рачунање времена него време које показује електронски систем скупштинске службе који томе и служи, а у коме пише да имамо више од 200 минута за расправу, а ви ме упорно прескачете и не дајете ми реч. Ја инсистирам и због нас посланика и јавности да нас заштитите по којој рачуници је председавајући дошао до рачунице да немамо више времена - рекла је Тепић.
Посланици владајуће већине тврде да опозиција не зна Пословник да га нон-стоп крши, да нарушавају достојанство парламента као и "да не умеју да рачунају" и "да се праве да не знају колико имају времена за расправу".
На дневном реду седнице иначе је расправа о амандманима на Предлог закона о основама система образовања и васпитања и Предлог закона о високом образовању.
Прочитајте ОВДЕ све о жени која ће заменити Александра Вулина, министра одбране.
Извор: Вести/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Председница Скупштине Маја Гојковић заплакала је током седнице након што ју је посланица ДС-а Александра Јерков оптужила да дискриминише посланицу ДЈБ Љупку Михајловски, која је особа са инвалидитетом.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА