Најновије

РУСКА ГАРДА ИМА НОВУ ПУШКУ: Снајперски комплекс "Точность" оправдава своје име! (ВИДЕО)

Федерална служба безбедности (ФСБ), Федерална служба заштите (ФСО) и Руска гарда, задужиле су нову снајперску пушку "Точность" (прецизност).

"Прецизност" на тесту (Фото: solvodel.com)

Одређене јединице поменутих служби већ су почеле да користе нови "снајперски комплекс", а веће испоруке стићиће до краја године, рекао је генерални директор Централног научно-истраживачког института за прецизно машинство Дмитриј Семизоров. - Ове године су ФСБ, ФСО и Руска гарда усвојили најновију снајперску пушку "Точность". Сада се одлучује питање серијске испоруке, рекао је Семизоров за Спутњик. Специфичност пушке је изразито висок ниво прецизности до раздаљине од око 800 метара, а, према потреби, од саставних делова који се налазе у металном кућишту, може склопити две верзије: калибар 8,6/69 и 7,62/52 милиметара. Развој ове пушке, који је требало да буде готов до краја 2017, био је предмет жучних расправа руског вицепремијера Дмитрија Рогозина са критичарима пројекта, али је стављање у серијску производњу три месеца пре рока, запушило уста злобницима. Руси су јуче тестирали нову бојеву главу за интерконтиненталну балистичку ракету Топољ. Прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Највећи конкурент за нову пушкуруских служби безбедности, због које је Рогозин и био "на тапету" критичара - Т-5000М Орсис:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА