Најновије

ДОДИК ЖЕСТОКО! Не признајемо га

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да РС нема сецесионистичких активности, али да има одлучност да одбрани своју аутономију од свих оних који руше Дејтонски споразум, било да су из БиХ или иностранства. „Уколико нам на било који начин буде оспорена аутономија, претворићемо је у нешто више”, истакао је Додик за Срну.

На питање да прокоментарише обраћање специјалног изасланика Америке за западни Балкан Габријела Ескобара најављено за сутра пред Пододбором Комитета за спољне послове Америке у Вашингтону, у којем је, како је објавио ''Дневни аваз”, наведено да ће Америка наставити да санкционишу свакога ко подрива Дејтон и угрожава стабилност БиХ, Додик је одговорио да, уколико је документ аутентичан, онда може само да констатује да су вредности о којима Америка држе лекције целом свету у самој Америци нестале или је лагање пред Пододбором за спољну политику нова вредност''.

„Ниједна активност из институција Републике Српске није била изазов за мир и стабилност ни БиХ нити региона, што се не може рећи за акције дела међународне заједнице, предвођене (Педијем) Ескобаром”, нагласио је Додик.

Ако жели истинито да информише Пододбор за спољњу политику, додао је, Ескобар би свакако требало да каже и колико су катастрофалне активности амбасадора Мајкла Марфија донеле изазова у БиХ.

„Подршка особи која се лажно представља за високог представника је удар на Дејтонски споразум и суверенитет БиХ, у који се куну сви који би да га у потпуности униште. Ескобар подршком лажном високом представнику крши Дејтонски мировни споразум или није читао одредбе његовог Анекса 10. који предвиђа начин избора високог представника”, закључио је Додик, говорећи о високом представнику у БиХ Кристијану Шмиту, кога РС не признаје, преноси Танјуг.

НЕШТО СЕ КРУПНО СПРЕМА: Лукашенко формира нову јединицу

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА