Најновије

НИШТА ОД ИЗЈАВА ПРИЈАТЕЉСТВА: Македонија ипак Србији забада нож у леђа!

Македонија ће крајем септембра гласати за пријем Приштине у Интерпол, изјавио Иван Стоилковић, посланик у Собрању и председник Демократске партије Срба.

Зоран Заев (Илустрација: Правда)

Упитан да ли је добио одговор на питање које је поставио у македонском парламету - како ће Скопље гласати када се буде одлучивало о пријему Приштине у Интерпол, Стоилковић за "Вечерње новости" каже да га није добио, "али нема сумње да ће Македонија дати глас за чланство".
"И то ће после диплматског рата који се одиграо између Београда и Скопља поново отворити тензије између две земље", оценио је он. 
Стоилковић каже да није добио одговор ни на питање шта су македонске службе тачно урадиле да Србија повуче особље из своје амбасаде и да ли иза тих активности стоје представници станог фактора. 
Он је, поводом предстојеће парламентарне расправе закону о двојезичности, рекао да је то увод у федерализацију Македоније и додао да је ДПС заједно са ВМРО-ДПМНЕ поднела амандман у коме се тражи да исти статус, осим македонског и албанског, добију и српски и турски. 
Према његовим рецима, шансе да тај амандман прође су никакве, јер је парламентарна већина премијера Зорана Заева изузетно танка, тако да га "Албанци држе у шаци", а Заеву не одговара никаква криза пред локалне изборе 15. октобра. 
Упитан да ли ће је следећи корак усвајање у Собрању резолуције о геноциду над албанским народом у Македонији у периоду 1912-1956. године, Стоилковић каже да "у овој фази вероватно не, али питање је тренутка када ће Албанци тражити и то". Погледајте ОВДЕ шта Вучића очекује у Сарајеву. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао сукоб у Македонији 2001:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА