Најновије

НОВА САЗНАЊА О АТЕНТАТУ НА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Крвави траг води до Бондстила

Траг проливене крви српског политичара Оливера Ивановића води директно до америчке војне базе Бондстил на Косову.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Како кажу саговорници, под маском класичне војне базе из овог центра се директно управља комплетном територијом Косова, ту се обучавају и логистички опремају шпијуни ЦИА, али и албански терористи, а постоје и многобројни докази да се из Бондстила координира трговина наркотицима за велики део Европе.
Атентат на Ивановића само је један од потеза који је послужио дестабилизацији региона, уверени су извори добро упућени у позадину убиства и закулисне радње иза бедема америчке војне базе.

Ништа није тајна

У обавештајним круговима одавно је позната блиска веза западних официра у саставу Кфора, пре свега америчких, са албанским господарима Косова.
- Ако пажљивије пратите све оно што се дешавало пре и након убиства Ивановића, видећете да је прилику за тако нешто имао свако јер Оливер није имао обезбеђење. Међутим, логистику је имао само мали број моћника, а с обзиром на то да на територији Космета надлежност имају Кфор и Еулекс, све постаје поприлично јасно. Према сазнањима, крвави трагови воде директно до Бондстила, у коме албански терористи из параобавештајне службе ШИК, којом управља Кадри Весељи, годинама имају свој логистички центар - открива извор Српског телеграфа.
Аналитичар Саша Боројевић без икакве сумње сматра да је Бондстил акумулатор свег зла, завера и криза на Балкану:
- Управо у Бондстилу прошло је обуку на стотине ИД кољача, као што је био Лаврим Мухаџери, најозлоглашенији џихадиста са Космета, који се "прославио" спотом у ком одсеца главу наводном шпијуну. Он је живео и радио у Бондстилу годинама. Ликвидација Оливера Ивановића је само доказ да на територији југоисточне Европе влада балканска конфедерација организованог криминала која одлично сарађује с највећим светским службама. Циљ је да регион остане трајно нестабилан.

Веза са Авганистаном 

Истину о бази Бондстил разоткрива и председник Одбора за КиМ Милован Дрецун.
- Документ Унмика из Гњилана од 12. октобра 2003. године, број XЗ576, разоткрива један од канала за шверц наркотика. Наиме, Жарко Џабир, припадник ШИК, користи возила Кфора за шверц наркотика из Македоније на Космет преко граничног прелаза Ђенерал Јанковић. Укратко, возила Кфора из базе Бондстил која преносе храну у камионима у њих додају пакете дроге. Њих потом даље разносе по целој Европи. Хероин иначе иде од Талибана у Авганистану преко Турске и Македоније до Бондстила. Амерички официри из Бондстила то покривају, а све у сарадњи са ШИК - објашњава Дрецун.
То потврђује и адвокат Горан Петронијевић, који је као истражни судија дуго радио на Косову.
- Косово је центар нарко-трафикинга Европе, од чега се и финансирао ОВК. Пре 10 година сам питао да ли међународна заједница сме да принудно спусти макар један амерички авион који лети на линији Авганистан-Приштина. Бондстил је база, магацин за наркотике. Ту се појављују Албанци који преузимају дистрибуцију у Европи, а одатле се финансирају пројекти за независност Косова.
Војислав Шешељ, СРС
Бондстил је војна база, шпијунски центар и центар за трговину дрогом. Међу становницима Косова имају своје инсајдере и сараднике тако да искључујем сваку могућност да они нису знали шта се Оливеру спрема.

Ницовић: Атентат им иде наруку!

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић каже да чим Американци нису спречили да се ово убиство деси, јасно је да стоје иза тога.
- Њима овај атентат иде наруку јер им је циљ да испровоцирају сукобе Срба и Албанаца, као и да направе кризно жариште у Европи. Бондстил је у читавом том америчком систему војна база у којој се налазе тренажни и прислушни центри, где вршљају агенти ЦИА.

Склониште за терористе

У мају 2001. године из Бондстила је побегао Фљорим Ејупи, осумњичен да је поставио бомбу под аутобус "Нишекспреса" код Подујева када је погинуло 11, а рањено 40 путника Срба. Из те базе је у Немачку тајно пребачен и Рамуш Харадинај када је рањен у обрачуну са ривалским кланом Мусај, а амерички полицајци су том приликом са места окршаја однели сав доказни материјал.

Чињенице о бази

-Бондстил изграђен у јуну 1999, одмах по доласку америчких маринаца на Косово
-Највећа база коју је америчка војска направила на територији неке друге земље након рата у Вијетнаму
-Смештен поред Урошевца, на истоку јужне српске покрајине
-Добио име по Џејмсу Бондстилу, америчком војнику из Вијетнамског рата
-Камп изграђен углавном од дрвета, са привременим баракама, ограђен зидом високим 2,5 метара
-Базу зову и мали Гвантанамо, због мутних послова који се тамо обављају.
Енглези нам подмећу нову Југославију. Шта се догађа прочитајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Оливер Ивановић о ситуацији на Косову 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА