Најновије

"БИО ЈЕ СЛУЖБЕНИ ЗАХТЕВ ЗА ПРИВОЂЕЊЕ ДОДИКА ПРЕ ГОДИНУ ДАНА": Вучић изнео шокантне податке, Мектић негирао!

„Власти БиХ затражиле су од Србије помоћ у истрази о сумњивим финансијским трансакцијама на подручју те земље повезаним с председником РС Милорадом Додиком“, изјавио је министар безбедности БиХ Драган Мектић, додавши да из Београда никада није стигао никакав одговор.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

У изјави коју је пренео сарајевски портал „Фактор“ Мектић је оповргнуо тврдње председника Србије Александра Вучића како је из БиХ прошле године у Београд стигао захтев да се тамо ухапси Додик.
Вучић је такву тврдњу изнео у интервјуу за београдску телевизију Хепи.
– Био је службени захтев за привођење председника РС пре годину дана. Замислите да Србија приводи председника РС. Јесте ли ви нормални? Шта хоћете, да правимо границу онакву каква је некада раније прављена? – казао је Вучић, додајући како је све то било због „неке виле“.
Мектић је казао како је Вучић изнео потпуно нетачне тврдње или су га његови сарадници о погређно информисали.
– То није био никакав захтев за привођење или за хапшење већ је био захтев за међународну казнено-правну помоћ, да се провери једна финансијска трансакција Милорада Додика – рекао је.
Појаснио је како је реч о пребацивању износа од 750 хиљада евра из једне банке регистроване у БиХ на рачун друге банке у Београду.
– Овде се сумњало у порекло тог новца и само се тражило да се истражи та финансијска трансакција – казао је Мектић.
Такав захтев из Сарајева је послат у Београд пре готово годину дана и то на темељу споразума о међудржавној помоћи у казнено-правним питањима потписаног још 2005. године, али из Србије до данас нема никаквог одговора.
Милорад Додик је под истрагом Тужилаштва БиХ због сумње да је на незаконит начин купио вилу у елитном београдском насељу Дедиње за коју је платио 750 хиљада евра.
Сумња се да је он ту куповину обавио у готовини новцем нејасног порекла а целу трансакцију прикрио је накнадно одобреним фиктивним кредитом приватне банке из Бијељине.
Министар Мектић је казао како нико из БиХ не би тражио да Србија приводи Додика јер би у случају такве потребе он био ухапшен у земљи у којој живи, пренела је хрватска агенција Хина.
Како је Ердоган наљутио Путина и Трампа и да ли је на помолу нови рат сазнајте ОВДЕ.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА