Најновије

ЈЕЛ МОГУЋЕ? У Лесковцу челници свечано отворили септичку јаму урађену "по свим стандардима"! (ВИДЕО)

Новинари су данас у Мирошевцу присуствовали необичном догађају, за шта су уредно добили и званичан позив, такав да је јуче на друштвеним мрежама био тема број један - отварању септичке јаме у дворишту основне школе у овом селу близу Лесковца.

Обновљена септичка јама (Фото: Јутјуб)

Септичка јама у дворишту основне школе у Мирошевцу је санирана, па 161 ученик ове лесковачке школе са 7 истурених одељења од данас може да корсти школске теолете, саниране још 2012. године, који су били ван употребе због изливања овог сакупљача отпадних вода.
Ову инвестицију, односно, санирану канализацију, како су накнадно рекли званичници, обишао је данас шеф Одељења за друштвене делатности и локални економски развој Лесковца Бојан Тојага са сардницима, који се на почетку конференције за медије извинио новинарима због јучерашње "рогобатног" мejла који је стигао из тог оделења. У том мејлу медији су се позивали да испрате пуштање у рад сепричке јаме.
- На почетку бих хтео да се извиним новинарама због мејла из друштвених делатности где се, заправо, прозивају на пуштање у рад септичке јаме. Можда је то рогобатан, груб, начин, можда би било много боље да смо рекли дођите да заједнички пратимо завршетак радова на санацији канализационе мреже или нешто слично. Верујем, међутим, да је ово добро јер смо на неки начин успели да скренео пажњу широке јавности на стање школских објеката у селима - казао је Тојага, додајући да је септичка јама на улазу у школско двориште, те да су ученици газили кроз њен садражај при сваком изливању.

Септичка јама сада је по свим стандардима

Ипак, на питање шта се конкретно још радило на канализационој мрежи, он је најпре замерио новинару што се само за тај део његовог излагања занима, а потом објаснио да је септичка јама запремине око 50 кубика, била порозна и плавила школско двориште, па је њена санација била нужна.
- Септичка јама је санирана по свим стандардима, са дозволом надлежних органа, тако што су избетонирани бочни зидови и под, као и површински део - објаснио је, али није одговорио на питање колико је коштала та инвестиција.
Директор школе Бранислав Станковић је казао да је санитарна инспекицја забранила употребу тоалата  у школи управо због изливања септичке јаме.
- Сада ће деца моћи да користе санитарни чвор - казао је директор, а касније су показани тоалети из чијих чесама је цурела вода.
Тојага је, пак, објаснио да од 89 школа на подручју града Лесковца, њих 9 има пољске клозете и да ће локална самоуправ у наредне три године у свим тим школама изградити модерне тоалете.
- Можда је ово некоме смешно, можда је за карикирање. Мени то уопште није смешно. И док год будем на овом месту, трудићу се да свој деци пружим једнаке услове за живот и одрастање - казао је Тојага уз тврдњу да га подсмешљиви коментари у току јучерашњег дана нису изнервирали.
Прочитајте ОВДЕ ко је кога, због београдске јелке од 83 хиљада евра тужио суду.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Крећемо у велику акцију реновирања школа, болница и домова здравља.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА