Најновије

АМЕРИКАНЦИ У ДЕЛИРИЈУМУ: НАТО мора да направи план ратних дејстава против Русије! Овим оружјем ћемо их избацити из Украјине!

Од америчких водећих генерала и шефа Пентагона, по остатак света, изгледа, гори су само бивши водећи амерички генерали и бивши шефови Пентагона.

"Брифинг" за топовско месо (Илустрација: Правда)

- Северноатлантска алијанса мора да разради план војних дејстава за случај избијања конфликта са Русијом, изјавио је Обамин шеф Пантагона Ештон Картер. - Заиста сам уверен да колеге из врха НATO морају да разраде план ратних дејстава против Русије. Алијанса мора имати посебни план за случај упада зелених човечуљака у балтичке земље, додао је Картер у свом говору на Светском економском форуму у Давосу. Он је навео да Русија у Литванији, Летонији и Естонији, за инвазију, може да искористи своје националне мањине у тим државама. Ипак, осим бесмисла саме суштине ове Картерове "опомене" Алијанси, његова изјава изазвала је и бројне реакције јер подразумева да НATO нема план напада на Русију, што је мало вероватно, јер без активног и стално усавршаваног плана напада на СССР, а потом на Русију - НATO не би ни постојао. Међутим, Картерове лагарије су се у Давосу многима свиделе. Нимало случајно. Вероватно није баш сасвим случајно ни то што се, истовремено са Картером, огласио и донедавни командант америчких Копнених снага у Европи - генерал Бен Хоџис који је оценио да Русија у борбама на истоку Украјине "демонстрира сложену интеграцију беспилотних летелица, електронских, минобацачких и артиљеријских средстава за вођење операција" и да то ствара "озбиљне проблеме украјинској армији". Хоџис је ово рекао пред вашингтонском "Комисијом за безбедност и сарадњу у Европи", познату и под именом "Хелсиншка комисија". - Способност Русије за вођење електронских ратова је нешто о чему нисмо морали да бринемо ни у Авганистану ни у Ираку. А ствари сада тако стоје да се комуникација не може водити ни преко радио-везе ни преко било каквог незаштићеног уређаја, јер ће вас или заглушити или снимити разговор. У горим варијантама: лоцирати где сте у том тренутку и уништити вас, објаснио је генерал. Хоџис је - ваљда сметнувши с ума да је прво тврдио да на истоку Украјине "ратује Русија" - у наставку објашњавао члановима комисије да донбаски "командири које Русија подржава" усавршавају тактику коришћења дронова и артиљерије што им омогућава да уништавају украјинске минобацачке и артиљеријске положаје. Он је, у овом контексту, нагласио да сматра потпуно оправданим испоруку америчких противтенковских ракета "Џавелин" Украјини и изразио несувисло уверење да то Москву може учинити "попустљивијом" и навести је да "престане да подржава сепаратисте" и да Украјини "омогући да успостави контролу над границом" између Доњецке и Луганске Републике и Руске Федерације. Ако нисте знали, ово је страшни "Џавелин" који ће, по мишљењу Хоџиса, навести Путина на капитулацију у Украјини: Американци, такође, тврде и да Руси имају нуклеарно оружје од 100 мегатона. О чему се ради, погледајте ОВДЕ.  Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак америчких војних возила у Естонију 2017:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА