Најновије

ШОК ТВРДЊЕ ЛЕГИЈЕ: Ево зашто је здање у Шилеровој срушено! У питању су докази...

Здање у београдској Шилеровој улици, где је било седиште „земунског клана“, из којег су командовали Душан Спасојевић Шиптар и Милорад Улемек Легија, експресно је срушено одмах након убиства премијера Зорана Ђинђића 2003. године. само да би се сакрили докази о томе ко је све од политичара одлазио код озлоглашених криминалаца.

Легија на једном од саслушања (Фото: Јутјуб)

Причало се да је то урађено да би се сакрили докази о томе ко је све од политичара одлазио код озлоглашених криминалаца. Међутим, снимци на којима су бројне познате личности снимљене у Шилеровој и данас постоје и лако би могли да испливају у јавности!
О свему томе је у једној од ретких исповести у јавности говорио и сам Легија, који је на питање да ли је тачно да су некадашње вође „земунаца“ Душан Спасојевић и Миле Луковић Кум снимали и бележили све што се догађало у Шилеровој, казао:
- О томе се доста говорило током самог суђења (за убиство премијера Ђинђића, прим. нов.). Пре свега говорили су људи који су доста времена проводили у Шилеровој јер су ту радили. Понајпре мислим на покојног Зорана Вукојевића Вука. Али, главно се зна и несумњиво је утврђено да је буквално све снимано, сви доласци и одласци посетилаца. Тајна тих снимака је, по некима, отишла заједно са Вукојевићем. Постоје, међутим, одређени подаци да копије тих касета поседује један човек из Швајцарске у кога је Душан имао неограничено поверење и тренутно радимо на томе да му уђемо у траг. Иначе, специјалном тужиоцу није ишло у рачун да се касете из Шилерове појаве на суђењу.
И члан „земунског клана“ Александар Симовић је пред Специјалним судом говорио да су у Шилерову долазиле познате личности, а посебно је издвојио лидера ЛДП Чедомира Јовановића.
- Тамо се и купао у базену. То знам јер сам лично прегледао касете с видео-камера на којима се види како Јовановић својим „аудијем“ улази у Шилерову, а онда и како се шета поред базена. На том снимку се виде и Чуме, Саша Алекс, Драгољуб Марковић... - рекао је Симовић и додао да је на неким касетама снимљен и разговор Спасојевића и Јовановића у дневној соби Шилерове, али да не зна о чему су тачно причали.
Како је рекао, те снимке је гледао у кући убијеног сведока-сарадника Зорана Вукојевића Вука.
- Спасојевић ме је послао да однесем касете Вуку. Сматрао је да те касете треба сакрити јер су на њима снимљени важни људи. Вукојевић је онда ископао рупу у свом дворишту и ту их сакрио.

Божидар Спасић: Снимци можда већ у Београду

Божидар Спасић, бивши оперативац ДБ, каже да су се у безбедносним круговима после убиства Ђинђића појавиле гласине да постоје видео-снимци из Шилерове:
- Мислим да је неко од припадника Легијиног састава успео један део тих снимака да похрани негде у Швајцарској, у неки сеф, па је врло вероватно да ти снимци и дан-данас постоје. Постоји могућност да су они већ у Београду и да ће се ускоро негде појавити у јавности.

Легија о Шилеровој: Срушена због Чеде

- О рушењу Шилерове не постоје ни моја или нечија друга истина. Постоји само једна - Шилерова је срушена наврат-нанос из паничног страха појединаца, пре свега Чеде Јовановића, од тога шта би све тамо могло да се открије! Уместо да полиција после убиства премијера целу Шилерову изврне наглавачке у потрази за доказима, та зграда-доказ помпезно се руши пред ТВ камерама! Велики је страх тада владао! Многима се јако журило да се то здање сруши - навео је својевремено Легија.
Прочитајте ОВДЕ зашто је за српско правосуђе карактеристика да "што је већи случај то је већа шанса за застарелост"?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Михајло Улемек - Легија и Аркан су се борили да сачувају српска огњишта!

Бонус видео

Документарни филм о животу Милорада Улемека Легије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА