Најновије

ТРАЈКОВИЋ: Ево шта сам захтевао од Вучића!

Представник Српског националог форума (СНФ) Момчило Трајковић, после разговора у Преседништву, где су представници СНФ изнели предлоге који треба да промене политику Србије према Косову, одржао је конференцију за новинаре

Момчило Трајковић (Фото: Јутјуб)

Захтевао сам од председника Александра Вучића да се и косовскометохијски Срби укључе у унутрашњи дијалог и он је то прихватио, рекао је Трајковић и додао да је планиран округли сто на који ће доћи људи различитог размишљања, "чак је председник обећао да ће присуствовати том округлом столу".
Ту ће свако имати прилике да изрази отворено свој став о политици Србије коју она данас води о Косову и Метохији, рекао је Трајковић, наводећи да је Вучић прихватио да се разговори наставе без обзира на нека неслагања.
Према његовим речима, у разговоре ће се укључити српска политичка, национлна, интелектуална елита са Косова и Метохије, која тамо живи али и широм Србије, како би се дошло до најбољег решења.
Трајковић сматра да "политика коначног решења Косова није најбоље решење".
Предложили смо, оно што сам често говорио, да се питање Косова решава кроз процес, а не да се да коначно решење, рекао је Трајковић и оценио да Србија није данас спремна и способна да нађе решење које је у националном и државном интересу.
Мислим да је председник у потпуности разумео то што смо рекли и предлагали, рекао је Трајковић, наводећи да је Вучић "реаговао са занимањем", па се чак и сложио да је немогуће коначно решење.
Он је рекао да су представници СНФ разговарали са Вучићем да се политика "која је на Косову и Метохији данас партијска претвори у државну, националну политику" и о другим питања.
Према његовим речима, предложено је и како да се ојача српска заједница кроз Закон о фонду који предвиђа косовски додатак са развојном компонентом.
Трајковић каже да је "отворено питао" да ли је постојала могућност да надлежне службе заштите недавно убијеног председника ГИ СДП Оливира Ивановића.
Добили смо одговор да ипак не може свако да се штити, да многи људи који су важне личности нису заштићене, рекао је Трајковић, напомињући да је разговор трајао дуже него што је планирано.
Прочитајте ОВДЕ шта је рекао сведок ноћи у Дјетону када је могла да се реши судбина Косова?
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Момчило Трајковић: Оливер Ивановић је анатемисан
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА