Најновије

НИКАДА НЕЋЕМО ПРЕПУСТИТИ АФРИН АСАДУ: Турци више не крију своје намере у Сирији!

Турска неће предати сиријску област Африн влади у Дамаску, једном када успе да је освоји, тврди високи саветник турског председника Реџепа Ердогана, Илнур Чевик.

Асад - Ердоган (Илустрација: Правда)

"Операцијом 'Мааслинова гранчица' Турска мрси конце Асаду, ПКК (Радничкој партији Курдистана), па чак и Американцима. Турска намерава да избаци ПКК из Сирије и да преда ту територију њеним правим власницима - Арапима, Туркменима и Курдима", написао је Чевик у ауторском тексту под насловом "Асад мрзи Курде, али воли ПКК".  Он додаје да они Турци који мисле да Асад треба да поврати контролу над пограничним подручјем треба да размисле још једном, јер "то никада неће решити виталне безбедноне интересе Турске".
Чевик је чланак написао као одговор делу турских власти, који сматра да треба успоставити добре односе са Дамаском и покушати координацију операције у Африну са Асадом. Да подсетимо, Турска је 20. јануара започела војну операцију "Маслинова гранчица" у северозападном сиријском региону Африн, који се налази под контролом ЈПГ-а, курдске милитантне организације која ужива подршку САД-а, а под чијом заставом се бори и највише Курда са источне стране Еуфрата. ЈПГ је и главно војно крило СДФ-а, претежно курдске политичке организације, која је главни савезник САД-а у Сирији. Турска ЈПГ сматра терористичком организацијом, "продуженом руком" ПКК, милитантне курдске политичке партије која се у Турској сматра терористичком организацијом. Како су Руси бомбардовали турски војни конвој у Сирији, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратна дејства у Африну, из угла ЈПГ-а:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА