Најновије

СИСАМА НА ЕРДОГАНА: Сви француски "левичари" изашли на улице због посете турског председника! (ВИДЕО)

Турског председника Реџепа Тајипа Ердогана су у Паризу дочекали демонстранти, протестујући због гушења медијиских слобода и кршења људских права у Турској, пренеле су западне агенције.

Први сусрет Макрона и Ердогана у Француској обележили бројни протести на улицама Париза (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Ердоган је први пут у Паризу после неуспелог пуча из јула 2016. године, од када је у Турској ухапшено око 50.000 особа, док је 110.000 изгубило посао у државној служби, подсећа АП. Први су на улице изашли активисти организације "Репортери без граница", који су испед турске амбасаде у Паризу носили слике ухапшених новинара. Након тога су на улице изашли и курдски демонстранати, који су покушали да стигну до Јелисејске палате, где се Ердоган састао са председником Француске Емануелом Макроном, али их је полиција потиснула у споредну улицу. Ердоганова посета на улице је извукла готово све, условно речено, левичарске организације, па је тако ухапшено и неколико активисткиња Фемена, које су соју изведбу "Канибал Ердоган" приредиле у топлесу: Погледајте и без цензуре: Неколико француских левичарских странака је критиковало Ердоганову посету, само дан после пете годишњице убиства три курдске активисткиње у Паризу.
Француски правосудни систем је указао на умешаност турске тајне службе у тај злочин, саопштила је Комунистичка партија Француске. Коју књигу Трамп жели да забрани у САД, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда, Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА