Најновије

"Заболе Путина за Трампа, који већ годинама покушава да му се приближи!"

Стив Бенон, бивши главни стратег и саветник Доналда Трампа, описао је састанак у Трамп торњу, у току изборне кампање, између групе Руса и председниковог сина Доналда Јуниора и зета Џереда Кушнера као "издајнички и непатриотски чин", пише новинар "Гардијана" Дејвид Смит.

Путин и Трамп (Фото: Kremlin.ru/Правда)

Разговарајући с новинаром Мајклом Волфом, Бенон је упозорио да ће се истрага о наводној повезаности Трампове кампање с Кремљом усредсредити на прање новца и додао да ће "Дона Јуниора сломити као јаје на државној телевизији".
Ове тврдње Бенон је изнео Вулфу у склопу разговора који је аутор с њим направио за књигу "Ватра и бес: Унутар Трампове Беле куће", а која садржи више од 200 интервјуа са самим председником САД, његовим ужим кругом, те особама из америчке администрације.
У жељно ишчекиваној књизи Вулф сецира Трампов боравак у Белој кући, са свим скандалима, интригама и контроверзним потезима који су обележили досадашњи ток његовог мандата.
Бенон, који је три месеца служио као шеф Трампове кампање, а потом седам месеци као главни стратег Беле куће пре него и отпуштен и вратио се у озлоглашени медиј Брајтбајт, има централну улогу у књизи коју новинар описује као "опаку, окрутну драму".
То га није спречило да отворено описује свој боравак у Белој кући или критикује друге особе близу председника.

Иванка би Белу кућу

Један од сочних детаља књиге је и наводни споразум Трампове ћерке Иванке и њеног мужа Џерода Кушнера који су се споразумели да "једнога дана она буде та која ће покушати да постане председница САД".
То се нарочито односи на Трамповог сина Доналда Јуниора, зета Кушнера (који има изузетно велики број значајних функција у Трамповој администрацији) и бившег челника кампање Пола Манафорта.
Наиме, дотични тројац је у јуну 2016, пре него се Бенон придружио кампањи, био на састанку у Трамп торњу у Њујорку с руском адвокатицом Наталијом Веселнитскајом.
На састанак су отишли на препоруку особе од поверења која им је обећала документе који ће инкриминисати Трампову противкандидаткињу Хилари Клинтон, уместо да ФБИ пријаве да страна сила покушава да утиче на америчке изборе.
Да је састанак заиста одржан, открио је "Њујорк тајмс" у јулу прошле године, на што је Доналд Јуниор рекао да на њему нису добили материјале који би им били од било каквог значаја.
Како пише Волф, Бенон тиме није нимало одушевљен:
- Три особе из самог врха кампање сматрале су да је добра идеја да се састану с представницима стране власти у Трамп торњу, у конференцијској соби на 25. спрату, без својих адвоката. Чак и да то не сматрате издајничким и непатриотским или напросто лошим, а ја мислим да је тај састанак био све набројано, требало би одмах да контактирате ФБИ. Шансе да Доналд Јуниор није одвео Русе спрат изнад код тате у кабинет су равне нули. Трамп се састао са Русима.
Подсетимо, прошлог маја покренута је специјална истрага о потенцијалној умешаности руских власти у америчке председничке изборе 2016, на чијем челу је Роберт Мулер Трећи. Истрага је покренута након што је Трамп отпустио шефа ФБИ Џејмса Комија, а до сада је изнедрила четири оптужнице против људи из Трамповог ужег круга, међу њима и Манафорта и бившег саветника за националну безбедност Мајкла Флина. И док Манафорт негира кривицу за прање новаца, за шта је оптужен, Флин је признао да је лагао ФБИ. Јасно је куда ово води. Ово је све о прању новца. Мулер је одабрао тужиоца специјализованог за прање новца. Њихов пут да 'за..ебу' Трампа иде преко Паула Манафорта, Дона Јуниора и Џереда Кушнера. То је јасно видљиво као длаке на вашем лицу - каже Бенон и додаје: Он је глуп и луди морон
Томас Берик Јуниор, милијардер који је један од ретких Трампових сарадника, желео је да он буде председников шеф особља.
Али, једном приликом се поверио неколицини пријатеља: "Он не само да је луд, него је и глуп". 
У једном другом детаљу људи из Трамповог окружења препричали су његов разговор са медијским магнатом Рупертом Мардоком којем је поверио свој "план" за заустављање имиграције. 
Мардок је после тога сарадницима рекао да му је "сада јасно да је он је...ни морон".
- Пут ће ићи кроз Дојче банку и с*ања везана уз Кушнера. Тај лик је љигав. Они ће брзо "окренути" та два типа (Манафорта и Кушнера) и рећи им да сарађују с њима - закључује Бенон и поентира о целој ситуацији.
- У Белој кући седе на плажи и настоје зауставити ураган пете категорије.
Амерички председник Доналд Трамп узвратио је свом бившем главном стратегу и саветнику Стиву Бенону, у подужем и неуобичајеном саопштењу, у којем у питање доводи Бенонову психичку стабилност, искреност и политички утицај.
- Стивен К. Бенон ни на који начин није повезан са мном нити с мојим председништвом. Када је отпуштен, није само изгубио посао, изгубио је и разум - навео је Трамп којег су Бенонови коментари страшно разљутили, чак је својим високим помоћницима и саветницима рекао да Бенон "није добро".

Брига Путина за њега

Кад је реч о односу са Путином, Бенон наводи да је Трамп годинама покушавао да се приближи руском председнику.
- Зато је својевремено и путовао у Москву. Али Путина баш заболе. И зато Трамп наставља да то покушава.
Прочитајте ОВДЕ коју то књигу Трамп жели да забрани у САД?
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ: Повратићемо српске земље ако се Путин и Трамп договоре!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА